Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwantitall

Ryzyko ciąży

Polecane posty

Gość iwantitall

Witam, ostatnio kochałam się z chłopakiem i zauważyłam, że prezerwatywa się nam zsuwała(jednak nie została we mnie), czy w takiej sytuacji jest możliwość zajścia w ciążę? Biorę tabletki microgynon21 na uregulowanie miesiączki, pierwsze opakowanie i lekarz powiedział, żeby przez ten pierwszy miesiąc zabezpieczać się w inny sposób,chociaż tabletki przyjmuję od 1 dnia okresu. Czy więc istnieje ryzyko? Mam jeszcze czas na metodę yuzpe.

Gość gość
Jeżeli chłopak się w tobie nie spuścił to nie ma ryzyka ciąży.

Gość iwantitall
we mnie właśnie

Gość gość
Bo jeżeli twój chłopak miał wytrysk w środku, to część nasienie mogła wylać się z prezerwatywy do pochwy. Jeżeli natomiast nie spuścił się w środku, to wszystko OK, nawet gdyby nie miał prezerwatywy.

Gość iwantitall
w srodku, powiedzial,ze jakby po wszystkim szybko ją wyciągnął, to by została we mnie. ale nie została. jeszcze raz powtarzam, że biorę tabletki antykoncepcyjne,ale dopiero pierwsze opakowanie, więc nie wiem czy mnie chronią, pomimo, że zaczęłam brac od 1 dnia miesiączki.

Gość gość
Zawsze gdy dochodzi do wytrysku w pochwie, jest możliwość dojdzie do zapłodnienia. Prezerwatywa rzadko obejmuje penisa ze 100-procentową szczelnością. Część nasienia często się wylewa. Najbezpieczniej jeżeli nie dochodzi do wytrysku w pochwie. Skoro już doszło, to jakieś ryzyko ciąży jest.

Gość iwantitall
okej, a tabletki? to moje pierwsze opakowanie, nie jestem znawczynią w tym temacie, ulotka nie mówi nic na ten temat, a nie mam kogo spytać.

Gość gość
Teoretycznie tabletki anty działają od pierwszej tabletki pierwszego opakowania. Moim zdaniem na 99,9% nie zaszłaś w ciążę, ale na przyszłość nie pozwalaj na wytrysk w środku.