Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama odstawiająca

Odstawianie od piersi

Polecane posty

Gość mama odstawiająca

Hej, są tu może jakieś mamy, które mają ten sam problem? x Mój syn ma 11 mcy prawie i jestem w trakcie odstawiania od piersi w ciągu dnia. Na noc jeszcze dostaje pierś i rano, ale w ciągu dnia już chciałabym, żeby był na czymś innym. Między innymi związane jest to z moim powrotem do pracy. Najciężej jest nam z zasypianiem. Tak do 16tej jest ok, bo o 10-11 zaśnie bez cyca, czy to na leżaczku, czy na spacerze. Jednak ma jeszcze drugą drzemkę i już tutaj bardzo domaga się piersi. Przedwczoraj jakoś poszło, bo pojechaliśmy po zakupy a on w aucie zasypia, ale wczoraj to była godzina kołysania na rękach, zanim zasnął. Ale się nie ugięłam. Dziś dzień 3, zobaczymy jak będzie :) Mały jest alergikiem, pijemy mleko Bebilon HA. Jak jest bardzo głodny to zje, ale raczej je inne rzeczy, czyli jakiś mus owocowy, obiad, kanapki. Ciekawa jestem ile mu zajmie odzwyczajenie się od piersi całkowite. A jak to u was jest/było?

Gość gość
Kup w aptece preparat "gorzki paluszek" czy jakos tak sie nazywa, i posmaruj sobie sutki. Pomoze uwiez mi. Ja mojego syna odstawilam od piersi w ciagu dwoch dni!!!! Dwa razy chcial "zassac", ale jak tylko wyczul wstretny smak to puszczal i potem kilka razy sie zastanawial co zrobic, ale zawsze rezygnowal.

Gość gość
Ale ja nie chcę go odstawić definitywnie, tylko w ciągu dnia. Jeżeli dziś będzie już dobrze, a na razie jest super, to u nas też można powiedzieć, że to były dwa dni :)