Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Umowa o prace a ciąża

Polecane posty

Gość gość

3 tygodnie temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży i niestety ale ze względu na mdłości i ciągłe wymioty musiałam się przyznać o tym fakcie pracodawcy. Pracowałam na umowę zlecenie i zostałam zwolniona. Teraz znalazłam pracę na umowę o pracę na okres 3 miesięcy i tu rodzi się moje pytanie: Czy wypada, po kilku dniach w nowej pracy, przedstawił zwolnienie lekarskie? Nie oceniajcie mnie, nie jestem jedną z tych kobiet, które nikczemnie wykorzystują byle siedzieć w domu i pobierać za to kasę.

Gość gość
No na Boga, to kim jesteś, skoro chcesz zrobić to o czym piszesz?

Gość gość
Do 12 t.c. nie przyznawaj sie o niej, dopiero od tego momentu jesteś chroniona. Raczej nie liczylabym że wrócisz do tej pracy po macierzyńskim.

Gość gość
Hahaha, w sumie to czym ja się przejmuje :) Wystarczył jeden komentarz żeby wiedzieć, że ludzie to ch***. Ktoś inny nawet nie zastanawiałby się nad tym, a ja mam wyrzuty sumienia?! Je*ać to <3

Gość gość
Nie jest chroniona do 12 tc. tylko jeśli umowa kończyłaby się normalnym biegiem przed tym terminem, jeśli umowa ma termin zakończenia po 12 t.c. to można powiedzieć i wcześniej. Tyle że, autorko, powiedz szczerze że skoro wiedziałaś że do pracy się nie nadajesz i w ogóle nie powinnaś rezygnować, to jednak uczciwe nie było. Ja miałam podobnie, zrezygnowałam z pracy na umowę-zlecenie ze względu na warunki, zatrudniłam się w innej firmie- ale miałam zamiar pracować, a szefowa była o ciąży poinformowana. Mówiłam też o komplikacjach w poprzedniej ciąży, o tym że jest ryzyko że się powtórzą ale pracowałam dopóki było ok- na ile mogło, nudności, wymioty i senność to jednak normalka... Czułam się w porządku.