Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co jesli nie oddałam zeznania pit miał tak ktos

Polecane posty

Gość gość

a raczej korekty tego zeznania? przyszło do mnie jakies pismo z sądu, mysle, ze to skarbówka, bo nie złozyłam korekty pitu. co mi grozi?

Gość gość
przyszło pismo z sądu czy ze skarbówki ? co w nim jest napisane ?

Gość gość
Własnie nie wiem, chyba z sądu, bo ze skarbówki przychodziły dwa i nie wniosłam korekty z lenistwa...teraz najprawdopodobniej pismo z sądu, jutro dopiero odbiorę..co teraz?

Gość gość
jak źle wypełniłaś pit i nie zrobiłaś korekty to jeśli przyszło pismo w tej sprawie to pewnie kolejne ze skarbówki, jeśli nie zapłaciłaś należnego podatku to możesz dostać karę ale pewny nie jestem a jak tylko musisz złożyć korektę to możliwe że żadnej kary nie będzie, ja kiedyś musiałem korektę zrobić ale nie musiałem podatku dopłacać i żadnej kary nie miałem

Gość gość
dziękuję za odpowiedź. ja muszę dopłacic 44 złote...., ale tym razem to juz chyba z sądu dostałam pismo...o rany! mam nadzieję, ze nie dadzą mi kary np w wysokosci 2, czy nawet jednej sredniej krajowej....

Gość gość
Jesli musisz doplacic podatku to beda tez odsetki do zaplaty.

Gość gość
z sądu raczej nie bo skarbówka nie oddaje spraw do sądu z tego co wiem zwłaszcza jeśli chodzi o korektę to dalej skarbówka się tym zajmuje, mojej siostrze kiedyś chcieli dać karę w skarbówce to było to chyba ze 300-400 zł ale uprosiła panią ze skarbówki i nic jej nie dali, nie wiem jakie są kary za niezapłacony podatek, możliwe że tylko odsetki a możliwe że jakaś kara nie wiem

Gość gość
acha, dziekuję bardzo...jesli bedzie cos strasznego to jutro tutaj na pewno napiszę!

Gość gość
jeśli w PIT wykazałaś podatek do zapłacenia i go po prostu nie wpłaciłaś to potraktują Cię łągodnie tylko odsetki a jak skarbówka się dopatrzyła podatku którego nie wykazałaś w PIT bo coś zataiłaś i masz coś zapłacić to może być kara moim zdaniem

Gość gość
mam nadzieje, ze nie bedzie to bardzo kosztowne..jutro napisze---gdyby kogos interesowało, haha. pa. dzieki.