Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

samookaleczanie sie

Polecane posty

Gość gość

moja corka robi to nagminnie , nie tylko sie tnie ale przypala i tym podobne , jestem przerazona , od kilku lat chodze z nia do psychiatry i nic , myslicie ze mozna taka osobe zamknac w zakladzie ?

warto zdiagnozować takie coś i lepiej znaleźć dobrego psychiatrę. Może to tylko lekkie zaburzenia zachowania, a mogą być to objawy choroby psychicznej.

Gość gość
juz ja diagnozuja od kilku lat :( teraz wykryli ze ma ADHD ale jak na moje to nie sa objawy ADHD , zobaczylam ze cala noge ma popalona w dziurach szczerze to jestem wkurzona az sie we mnie gotuje , zabilabym ja jak bym mogla , mnie juz nie jest jej zal ja mam jej dosc

jeżeli nie wiedzą, to zmień lekarza. Czasami warto skorzystać z egzorcyzmów, wiem z doświadczenia, że może to pomóc.

Gość ciekawybardzo
może to ty masz coś z deklem i niszczysz córce psychikę?

Gość gość
nie mam nic z deklem, nie niszcze jej ,od lat ja wspieram , pomagam , przytulam , staram sie rozmawiac , chciala zmienic szkole , biegalam zalatwialam - zalatwilam ( corka juz ma teraz 17 lat ) obchodze sie z nia jak z jajkiem , wrecz chodze na palcach , nie krytykuje, daje kieszonkowe , nie karam, nie wiem juz co mam robic , poprostu zaczynam juz byc na nia zla bo wszystko ma swoje granice

Gość gość
skad sie u ludzi bierze takie cos :o

Gość gość
Tatuaże to też samookaleczanie się .

Gość gość
nie wiem skad się biorą tacy ludzie... jednostki nieprzystosowane... ludzi za dużo na świecie a tutaj takie poczwary się rodzą i inni muszą się z nimi męczyć... ludzie niepotrzebnie aż tak się mnożą a już absurdem jest to ciągłe idiotyczne walczenie o tzw. życie poczęte... wiecej skrobanek i mniej seksu... nie zaśmiecajmy świata kolejnymi wadliwymi jednostkami

Gość Dasertyn
W samookaleczeniu chodzi o to, żeby mieć chwile wytchnienia od bólu, ale nie tego fizycznego, ale wewnętrznego, duchowego. Podczas zadawania sobie ran, organizm wydziela hormony, które redukują ból i przez chwilę jest dobre samopoczucie. Niektórzy piją alkohol, inni cpają albo uprawiają sporty ekstremalne, a jeszcze inni zadawają sobie ból, ale to wszystko to ślepa uliczka, psychiatra czy psycholog może tylko przypudrować trochę, ale diametralnie sytuacji nie zmieni...jedyną szansą jest rozwój duchowy

Gość gość
mnie jak cos boli to poprostu boli i nie jest mi z tego powodu dobrze ani przez chwile