Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie mialyscie wymiary zarodków w 8 tyg ?

Polecane posty

Gość gość

Hej ja mam zarodek 3.66 mm czy to dobre rozmiary cY nie jest za mały :( ?

Gość gość
Możecie odpisać

Gość gość
Zapytaj ginekologa. Myslisz, ze ktos pamieta jakie wymiary mial jego zrodek w 8 tygodniu? Ludzie na kafe sa rozbrajajacy...

Gość gość
No a może akurat jest ktoś w 8 tyg widzę ze nikt mi nie pomoże :(

Gość gość
I w ogole napiszcie mi jakie wymiary ma zarodek tydzien po tygodniu bo nie wiem czy moj nie jest za maly.

Gość gość
w sobotę poroniłam...we wtorek byłam na usg i zarodek miał 3,2 mm.gin określiła wiek na 4-5 tydz. zapytaj lekarza, mam nadzieję, że będzie dobrze.powodzenia

Gość gość
:)po co no tu w ogole wychodzic za maz jezeli i tak sie to rozwodem skonczy a jak nie skonczy sie rozwodem to widac ze gorzej bedzie no kurcze ja nie rozumiem 555 www.youtube.com/watch?v=5DQzoWLDm7w

Ja pamiętam, bo byłam w szoku, że na tak wczesnym etapie zarodek ma już tak wyraźnie ludzkie kształty :) U nas było to 1,8 cm. Tylko, że ja byłam w 8t3d. Owulacje miałam 15/16, Ty przecież mogłaś mieć później.

Gość gość
Ojej dzięki ja patrzyłam na normy t mieści sie w 6 tyg boje sie coś nie tak lekarka mówi ze ok jest bo ale na usg napisane 6dw1

Gość gość
Wali Cie?

Gość gość
Co wali o co ci chodzi?

Gość gość
mój zarodek w 6t4d miał 5,5 mm

Gość gość
No to kurde ja już nie wiem co myślicie o tym czy moje dziecko może mieć jakieś wady ?no martwię sie bardzo

Gość gość
mój miał 1,6

Gość gość
To zes mnie pocieszyła wiem o tym kurde :( patrzyłam na te tabele i aż mi słabo co mam robi?

Gość gość
Wg usg wychodzi ci 6tc co wynika z wielkości. Może owulacja się przesunęła? Jakie miałaś cykle? U mnie owulacja się przesunęła o 2tyg. i w 8tc. dziecko miało wymiary 6tc. ale rozwijało się dobrze.

Gość gość
Żebym wiedziała kiedy miałam brałam kilka dni tabletki anty odstawilam 3 dni 4 dni poZniej miałam okres czyli 4 skończył mi sie 10 to kiedy mogłam mieć owulacje zawsze miałam miesiączke do 1 każdego miesiąca :(

Gość gość
No dostałam okres jakieś 3 moze 4 dni pózniej jak powinnam to kiedy Owulacja mogła być?

Gość gość
Ale to był pierwszy cykl po odstawieniu gdy zaszłaś? Mogło się więc przesunąć.

Gość gość
Wytlumacze ci jak to było były wakacje miałam. Mężem urlop i miałam dostać na urlop miesiączke postanowiłam sobie ja przesunąć o kilka dni wiec zaczęłam koło 25 lipca brać tabletki anty wzięłam z 5 moze 7 tabletek i przestałam brać dostałam okresu 4.sierpnia a skończył mi sie koło 10 sierpnia to kiedy mogła być ta Owulacja ? :(

Gość gość
:)znowu temat o jakims facecie bo kobieta pasji nie ma hobby czy zaintersowan? 888 www.youtube.com/watch?v=5DQzoWLDm7w

Gość gość
skoro tak dziwnie brałaś tabletki to mogłaś sobie rozwalić cały cykl więc i owulacja mogła się przesunąć. Kiedy masz kolejne usg? a co ci tak poza tym lekarz na tą rozbieżność powiedział.

Gość gość
No nic nie mówił ze tabletki to nie antykoncepcja a usg zrobiłam u innej i robiłam 25 września to niby wyliczyła ze to 7 tydz a to nie 7 tylko 8 a na usg napisane ze 6wd1 to nie wiem masakra

Gość gość
Miałam stosunek z mężem od 13 sierpnia do 18 do końca i pózniej pare dni po tym tez do końca to nie wiem czy moze dziecko sie rozwija złe po tych lekach cY dopiero zaszłam po 20 gdzies

Gość gość
Widocznie zaszłaś później. Teraz musisz odczekać jakieś 2 tyg. i pójść znów na usg.

Gość gość
Czyli nie ma szans ze zaszłam od razu po okresie skoro zarodek taki mały i wogole boje sie bardzo

Gość gość
Było echo zarodka ;) ostatnia miałam4.08

Gość gość
Ja byłam w 8 tyg na usg zarodek miałm 8 mm i wg usg to był 8 yg 6 dni czy jakoś podobnie. Ale tu się zmienia wszystko bardzo szybko. Musisz poczekać na kolejne usg.