Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zostawialyscie niemowlę samo na kilka dni

Polecane posty

Gość gość

I jak reagowalo? Corka ma 10 mcy, chcemy wyjechac na kilka dni z mężem dziecko zostanie w domu z moja mama. Czy ktoras tak wyjeżdżała na urlop i czy dziecko dobrze znioslo taka rozlake z rodzicami? ,,urlop,,będzie 7 dniowy...

Gość gość
No i zaraz się zacznie :)

Gość ehs
przeciez nie bedzie same^^

Gość gość
Tak wiem że nie będzie sama, babcię raczej kojarzy ale od pewnego czasu nie akceptuje brania na ręce przez obcych wiec boje się histerii i powrotu z urlopu gdy zostanie sama z moja mama :) czy przesadzam i nie zauważy nawet..?

Gość gość
nasza córka miała 11 miesięcy-wyjechaliśmy na 4 dni została w tym czasie z dziadkami, my w razie czego zabraliśmy laptopa, żeby wieczorem przez skypa "pogadać"-nie płakała

Gość gość
SAMO??? obudz sie glupia pipo MATKA sie zajmuje twoim dzieckiem!!!! jej psi obowiazek?

Gość gość
Jeśli twoja mama chce się nią zająć to warto skorzystać z okazji i wyjechać, może przed wyjazdem nich babcia częściej z małą przebywa poćwiczcie zostaw ją co jakiś czas sam na sam z małą na kilka h lub zawieź do mamy na dzień i zobaczycie jak mała zareaguje.

Gość gość
Mam półroczne niemowlę i nie zostawiałam go nigdy z prostej przyczyny - karmię piersią, a moje dziecko nie chce słyszeć o butelce. To karmienie to jest moja jedyna blokada przed zostawieniem dziecka z kimś na dłużej. Z tym, że ja nie zostawiłabym dziecka na cały tydzień. Na weekend bardzo chętnie :)

Gość gość
Sądzę, że z każdym dzieckiem jest inaczej. Spróbuj najpierw na dzień, dwa. Żeby się nie okazało, że dziecko źle znosi rozłąkę. I babcia sobie nie radzi. I tak łatwiej z takim maluchem, niż ze starszym, które więcej kuma.. Albo weźcie babcię ze sobą. :-) Rodzice też muszą zadbać o swój związek. Nie przejmuj się tymi, które najwięcej tu pyszczą na forum, bo takie to dopiero mają "za uszami". (zgodnie ze staropolskim przysłowiem "krowa, która dożo muczy, mało mleka daje" ;-)

Gość gość
my na 4 dni, jak corka miala 11mcy ale nie na wakacje tylko do rodziny pomoc w remoncie i wtedy mialam jeszcze jedno karmienie, ktore wlasnie sie zakonczylo :)