Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ceny domów w Londynie ostro w górę

Polecane posty

Gość gość

Ceny nieruchomości w stolicy poszybowały w ciągu roku w górę o ponad 21 procent, podczas gdy na terenie całej Anglii i Walii zanotowano 8-procentowy wzrost. Takiego wzrostu cen nieruchomości w Londynie nie było od 14 lat, a na terenie Anglii i Walii od 2007 roku. Średnia cena domu na Wyspach wynosi teraz blisko 178 tysięcy funtów, podczas gdy w stolicy prawie trzy razy tyle - 467 tysięcy funtów. W niektórych częściach Londynu roczny wzrost wartości nieruchomości przekroczył prog 30 procent. Bardzo szybko rosły ceny w dzielnicy Lambeth (28,9 procenta), gdzie teraz za dom trzeba zapłacić średnio 526 tysięcy funtów. Poza stolicą ceny wzrosły o ponad dziesięć procent w ciągu roku w południowej części kraju: w Brighton, Bristolu, w hrabstwie Hertfordshire, w Reading, Slough, Milton Keynes, South Gloucestershire, Surrey, Wokingham, Windsorze i Maidenhead. Za dom na południu trzeba teraz zapłacić średnio 238 tysięcy funtów. Na północnym wschodzie jest dużo taniej (średnia cena domu - 100 tysięcy funtów), ale również tam odnotowano 3-procentowy wzrost w ciągu roku. Rośnie też liczba zawieranych transakcji. W porównaniu do roku 2013 w tym roku zawarto ich o 20 procent więcej. Znawcy ostrzegają jednak, że rynek zaczyna się przegrzewać. W agencjach nieruchomości rejestruje się coraz mniej osób zainteresowanych kupnem. "Ostatnio zainteresowanie domami zdecydowanie spadło, bo kupujący wzdragają się przed płaceniem wyśrubowanych sum. Spadła też liczba zatwierdzanych kredytów hipotecznych" - stwierdził Matthew Pointon z Capital Economics. Jego zdaniem czeka nas okres stabilizacji cen nieruchomości. W kwietniu tego roku wprowadzono ściślejsze zasady przyznawania kredytów, które wymagają od potencjalnego kredytobiorcy przedstawienia większej ilości dokumentów. Wszystko dlatego, że banki boją się udzielania kredytów osobom, których nie stać na ich spłacanie.

Gość gość
a co nas to obchodzi ? s********j 🖐️

Gość gość
Właśnie SPERDALAJ bo to znowu ty trollu kafeteryjny,ktory ciagle obraza innych Polaków,bo im zazdrosci

Gość gość
Zazdrosci? Ale niby czego wam mozna zazdroscic?

Gość gość
tego,że nam się udało w UK,a autorowi nie i teraz się wyzywa na rodakach przez zakładanie ciagle tematów o UK i nagminnym wyzywaniu i obrażaniu każdego kto mu odpisze na posta

Gość gość
Ale co wam sie udalo? Jakos ciezko zrozumiec, jak emigracja moze zmienic czlowieka.

Gość gość
Ja tam tez nie widze zadnej roznicy pomiedzy bycia dziadem w Polsce a w UK. Ale dla nich sie wydaje ze na emigracji znacza cos wiecej :D

Gość gość
owszem,na emigracji mam o wiele więcej. w Polsce zero pracy,zero perspektyw-nic. tutaj mam to czego potrzebuje i nie martwię się,ze mi pieniędzy nie starczy albo coś. zycie jest o wiele inne-o wiele lepsze,a nie jak w Polsce bieda i zero totalne

Gość gość
Ale i tak jestes dziadowa tyle tylko ze na emigracji. Czy to ciezko tak pojac twojemu malemu mozdzkowi? Cieszysz sie z tego ze wiecej mozesz zjesc, a pozniej i tak to wysrasz. Wiec nie ma w tym zadnej roznicy. Jestes na najnizszej drabince w spoleczenstwie czyli nawet do dziada ci brakuje jeszcze. Napisz jeszcze jakie to ty widzisz tutaj perspektywny przed soba :D. Matrix sie klania.

Gość gość
masz problemy jakies ?? bo wyzywac innych to umiesz,bo tobie się nie udało. jestem w UK już 16 lat i widze,że takich jak Ty zazdrość zjada,bo rodakowi się wiedzie lepiej niż tobie. i nie jestem na najniższym szczeblu,to ty na nim jesteś z tego co widać jak piszesz.

Gość gość
Chlopie i z czego sie szczycisz, ze jestes 16 lat na wygnaniu? Poprostu jestes cienki Bolek, za cienki zeby wrocic do siebie. Uciekles z kraju jak szczur, i tak to juz bedzie do konca twoich dni.

Gość gość
Hahaha nie jestem na wygnaniu.Przyjechałam tutaj do moich rodziców wlasnie te 16 lat temu i to była moja najlepsza decyzja w zyciu i jej nie zaluje. w tej zasranej Polsce nic by mnie ani mojej rodziny nie czekało.I jestem zadowolona,że UCIEKŁAM z Polski,bo tam brud,smród i ubóstwo jest

Gość gość
To ladnie masz zlasowany mozdzek. Wiem ze niepelnosprawni maja tutaj moze i lepiej. Wiec sie ciesz ze az takie szczescie cie spotkalo. I uwazaj nie przyjezdaj do Polski bo cie zlapia w koncu jak ucieklas. Po drugie nie pisz tak o kraju z ktorym nie masz nic wspolnego, bo ktos cie moze naprostowac jak go wqrwisz. Pamietaj o tym...!!!

Gość gość
Lol,ale Ty debil jesteś. zazdrość cie zjada cal po calu. przykro mi,ze jesteś polskim smieciem,ktory nic w zyciu nie osiagnal. Umiesz tylko trollować na kafeterii,bo nic więcej nie potrafisz. zal mi ciebie,siedz se w tej z***banel Polsce i mozg sobie wyprostuj,bo ŻAL normalnie hahaaaaaaaaa

Gość gość
Ojojku,jak Ci ludzie prawde mówią,że śmieć jesteś kafeteryjny i każdy cie już tu zna i nie chce z toba gadac to nagle ryj zamykasz tak. i co? już zakładasz następny temat? ile dziś znowu tych samych tematów zalozysz?5? 10? hahahaaa idz do psychologa,bo zazdrość trzeba leczyć. albo rusz d**e i osiągnij coś,a nie spamujesz na kafe

Gość gość
Co za dekle na tej emigracji. Sami do siebie pisza :D Kiedy nie wejde na to forum to mam padake z leszczy.

Gość gość
padaki to ty z zazdrości dostajesz