Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

akna1

ciąza a wady genetyczne

Polecane posty

Czy to grzech nie miec dzieci, jesli jest zagrożenie odziedziczenia wad genetycznych?

Gość gość
powiedz mi, czy uważasz że jeżeli ktos miałby świadomość, że będzie miał chore dziecko, to uparcie by d tego dążył?

tak, uważam ze jesli ktos miałby wybór albo bezdzietność albo dziecko chore to wybrałby to drugie... Zycie z męzczyzna po slubie ale bez dzieci to "grzech", a zycie z mezczyną po slubie bez dzieci, bo jest zagrożenie że dziecko będzie kalekie to???

Gość gość
serio uważasz, że jeżeli ktoś miałby świadomość urodzenia dziecka chorego i skazanie go na cierpienie a bezdzietność, to wybrałby to pierwsze? ja wybrałabym bezdzietność i mimo, że miałam ślub kościelny, to w nosie miałabym to, czy ktoś uważa to za grzech, czy nie

Gość gość
cie z mezczyną po slubie bez dzieci, bo jest zagrożenie że dziecko będzie kalekie to??? odpowiedzialność i rozsądek

Gość gość
Mój znajomy miał obciążenie genetyczne, po slubi mieli in vitro. Wybrali zarodek żeński bo dziewczynki nie choruja i maja piękna córcię

nie mówię, ze ja bym tak zrobiła ale znam pary które podejżewam ze postąpiliby właśnie tak... i nie jest tu mowa o 100% pewności co do wad genetycznych, ale o ich podejrzeniu

Gość gość
to może zastanów się, co TY bys zrobiła, a nie co zrobiliby inni, bo to akurat ich prywatna sprawa