Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co gotowac 5 miesiecznemu niemowlakowi?

Polecane posty

Gość gość

Moja corka jest na mm , sloiczkow nie chce jedyne co to marchewke z jablkiem ,przeciez nie moze jesc ciagle tego samego . Co mam jej gotowac?

Gość gość
Nikt nic nie powie?

jabłko z kleikiem ryżowym/ryżem, ziemniak z: odrobiną kalafiora, kurcze: masz tabele zywnościowe, poczytaj sobie co mozna dawać dziecku w takim wieku i gotuj, to będzie już Twoja inwencja

Gość malinoowka
moze ja podpowiem :) moj synek w 5 mcu jadal zblendowane zupki a w nich np: -marchewka, pietruszka, ziemniak -zielony mrozony groszek, pietruszka, ziemniak -por, pietruszka, marchewka, seler -marchewka, pietruszka, cukinia czasami tez dawalam kalarepke i dynie do tych miksow. Zaznaczam ze ja jestem swieza i niedoswiadczona mama (od 8 mcy), robilam wszystko na wyczucie i z warzywami jakie akurat byly w ogrodku babci. W tabelki za bardzo sie nie wczytywalam. Co do deserkow, to jako oddzielny posilek wprowadzilam ok 6 mca bo naczytalam sie zeby nie wyskakiwac od razu ze slodkim smakiem, bo warzywa moga pozniej popasc w nielaske;) Ale tak od czwartego dawalam co 2-3 dzien: jablko, brzoskwinie i banana.

Gość gość
I pamiętaj, żeby nowe produkty wprowadzać co 3 dni minimum. Dzięki temu, jeśli dziecko będzie miało alergię, zorientujesz się, co uczula. Z kaszek bezglutenowych fajna jest jaglana - gotujesz na kleik przez ok. 30 min, potem blendujesz na gładko i łyżeczka do dania. Jaglana jest super zdrowa. W tabelach jest kolejność wprowadzania produktów. Uważaj na pory, selery - są uczulające.