Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do osób grających w siatkówkę

Polecane posty

Gość gość

Witam. Zaczynam studia i będę się starać o przyjęcie do klubu uczelnianego siatkówki. Chciałabym bardzo rozwijać się w tej dyscyplinie. Gram już 5 lat, ale są to jedynie zajęcia, na których nie ma trenera i nie mówi jakie błędy się popełnia itd. Tak po prostu sobie gramy stałą ekipą. Wzrostu za wielkiego nie mam, bo 160cm. I pewnie mogłabym grać w tym klubie na libero albo jako rozgrywająca, być może też udało by się na przyjęciu? :) No właśnie do końca nie wiem, na jakiej pozycji chciałabym grać, bo i przyjmuję, bronię dobrze i też na rozegraniu zła nie jestem, czasami wyjdą mi idealne wystawy. Jeśli chodzi o zagrywki, to czasami wyjdzie mi super technicznie, a czasami psuje, bo za bardzo kombinuję. Hmm no boję się, bo chciałabym się pokazać z jak najlepszej strony, a wiadomo jeśli jest stres to gorzej wychodzi :) Macie jakieś sposoby, by w meczu umieć się lepiej skoncentrować ?

Gość gość
Może ktoś odpowie?

Gość gość
Szczerze nie wiem czy masz szanse, zalezy jaka uczelnia. Jak jestes dobra to najprędzej na libero (niska jesteś), ale jak sama mówisz - nie wiadomo czy masz technikę dobrą. Musisz zgłosić się do danego klubu (jak masz wf na pierwszym roku to Cie pokierują, jak nie to znajdź to studium), jednak u mnie do klubu szly osoby co w lo i gimnazjum jeździły na zawody - bodajże jedna z czy dwie z roku (a klub na cały uniwerek)

Gość gość
aa, i 1-2 osoby na 320