Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niechciana ciąza

Polecane posty

Gość gość

Mam problem ... Jak okres mi się zaczął 12 września i trwał 3-4 dni a uprawiałam seks 27 września i pekła nan gumka to na ile % moge zajść w ciąże pomóżcie :(

Gość gość
Jesli masz regularne cykle co 28 dni to mialas dni plodne pod warunkiem ze owulacja sie nie przesunela. Nie poszlas po tabletke "po"? Zatem jest duze prawdopodobinstwo zajscia w ciaze. Radze pedem do gina sie wybrac na rozmowe to moze cos doradzi bo te tabsy do 72 godz po stosunku mozna ale czy dluzej to nie wiem. Dlaczego nic nie zrobilas od 27?

Gość gość
nie wiem sama trudno stwierdzic... boje się :(

Gość gość
Ja p*****le musze chyba Toba potrzasnac! Idz jutro do gina i powiedz o sytuacji no chyba ze akceptujesz ewentualna ciaze. Pelnoletnia chociaz jestes?

Gość gość
Pewnie jesteś w ciąży. Na początku pazdziernika idz go ginekologa. Jemu tez bedzie trudno stwierdzic, bo to za wcześnie.

Gość gość
Peszek. Trzeba było myśleć wcześniej. Wychodzi na to, że przy ok 28-dniowym cyklu były to dni płodne. Tabletka "po" nie zadziała po 72h w taki sposób, żeby zapobiec ciąży. Jeżeli chodzi o escapelle, wg ulotki, jeśli dojdzie do zapłodnienia takie tabletki pomagają podtrzymać ciążę, a nie wpływać na nią negatywnie.