Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćDM

Dylemat: Wynajem: przy właścicielu czy pokój bez właściciela?

Polecane posty

Gość gość
jak ci wody zuzyja i kaza placic za inne osoby a zuzycie moze "pojsc" w tempie geometrycznym, bo przy 5pokojach moze dobrac wiecej waletow niz np.przy 2. Zglosza wlascicielowi, ze mieszka 10osob, kazdy dowaletuje po 1osobie, to juz bedzie 15, wiec rachunki podziela sie nie na 11 a na 16osob. Bo prad mozna miec na podlicznik a z woda to hulaj dusza piekla nie ma

Gość gość
Mieszkałam u właścicielki mając 19 lat, na pierwszym roku. Mloda babka, z 5 lat starsza ode mnie, ona swój pokój, ja z kumpelą swoj. Niby często wyjeżdża itp - wygladalo pięknie. A bylo? Koszmarnie... Uzywala moich garnków i nigdy nie myła, nie wyrzucala śmieci tylko mnie upominała ze mam to zrobic, czepiala sie o wszystko... Mieszkałam tez z lokatorami. Byli to znajomi, fajnie sie dogadywalismy, nikt nie wchodzil sobie w drogę, byliśmy na równych warunkach wiec mieliśmy konkretne zasady co do sprzątania itp i tyle - każdy musial sie stosować. Mieszkałam tez z obcymi lokatorami (mieszkanie 3 pokojowe, 9 osob, łazienka, kuchnia, wc, przedpokój, taras - to taki akademik). Bylo spoko, choc zalezy na jakich ludzi się trafi, jak to w akademiku bywalo glosno, ale i tak uważam, ze byl to najlepszy czas w zyciu :)

Gość gość
wroc: wiec zuzycie bedzie za 16osob a zaplaci 11 (o ile ktos nie zwinie sie z dnia na dzien, choc to niekoniecznie). 2m cieplej x 27zł x 11=594zł 594zł / 11= 54zł. na mies. za osobe teraz gdy mieszka 16os. 2m c x 27 x16=864zł 864zł/11= 78,54zł, na mies.za osobe Przez rok przy uczciwym placeniu 648za os. a przy placeniu za walety i dlugie kapiele "chlopaka co wpadl do sasiadki sie tylko wykapac, ale jzu idzie" 942,48zł czyli 294,48zł.wiecej. To jest symulacja, ale sama zobaczysz ile bedzie na licznikach.

Gość gośćDM
Akurat z tymi waletami, to nie sądze. Kazdy lokator ma swoj pokoj, wiec 5 pokoi to 5 osob w domu. 3osoby mieszkaja tam od roku i nie narzekają.