Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kawoszkaa

Kawa w ciąży

Polecane posty

Gość Kawoszkaa

Właśnie dowiedziałam się, że jestem w ciąży (nie planowanej) i strasznie się teraz boję, bo przez ostatnie tygodnie piłam po 3 kawy dziennie :( Są tu jakieś dziewczyny które piły kawę we wczesnej ciąży i mają zdrowe dzieci?

Gość gość
to zalezy od twojego cisnienia, ja mialam cala ciaze za niskie i zalecone od ginekologa picie kawy plus takei kropelki, raz zemdlalam, mysle, ze jedna kawa nie jest zla do tego mierzenie cisnienia, poniewaz zbyt niskie grozi niedotlenieniem dziecka

Gość Kawoszkaa
Może nie mam jakiegoś strasznie niskiego, ale zwykle na dolnej granicy, np. 110/70. Tylko to nie była 1 kawa tylko 3 :(

Gość gość
wiecej krzywdy zrobisz sobie tym stresem teraz, bylo minelo, bierz suplementy, dobrze sie odzywiaj, wysypiaj i bedzie GIT :)

Gość Kawoszkaa
No pewnie masz rację, ale naczytałam się o wpływie kofeiny na płód i stres mnie dopadł :( Nie mówiąc o tym, że to przecież teraz jest najważniejszy okres, powstają zawiązki wszystkich narządów itp. :/

Gość gość
Ja jeszcze jak nie wiedzialam ze jestem w ciazy to przez miesiac palilam, pilam energetyki, zjadlam sushi, jadlam tatara, ser bree, pilam alkohol, kawe tez pilam, duzo zielonej herbaty, ale jak sie dowiedzialam zaczelam sie zdrowo odzywiac, teraz koncze 1 trymest i dziecko rozwija sie genialnie ksiazkowo. Nie spinaj sie, bedzie dobrze

Gość Kawoszkaa
No mam cichą nadzieję, że będzie dobrze :/

Gość gość
Kobietki nie zapominajmy, że od stresu może być nie raz gorzej niż od takiej właśnie że tak powiem wpadki jak kawa. Nie namawiam tu absolutnie do złego ale spójrzcie ile razy patologia chodzi w ciąży i nic dzieciom nie jest więc nie ma co się zadreczac

Gość gość
sluchaj swojego organizmu, moze masz zapotrzebowanie na cos z kawy, ja tez pilam regularnie 1/2 i z pierwszymi tygodniami odrzucilo mnie, kawa smakowala jak z jakims kamieniem albo kwasem. Ja mam w kazdym razie tak, ze jem i pije to na co mam ochote.. ostatnimi czasy niestety to jest fanta:/ i tez nie jestem z tego dumna, ograniczam jak moge.

Ja piję dwie kawy dziennie całą ciążę, mój gin mówi że można jeśli ciśnienie nie jest wysokie. Jestem już w 36 tc i moja ciąża przebiega książkowo. Moja rada - wyluzuj. Trzeba odżywiać się zdrowo ale nie popadać w paranoję, to oczywiste że np. alkoholu nie wolno ale poza tym ja jadłam prawie wszystko w rozsądnych ilościach. Może nie tatar i sushi ale poza tym to chyba wszystko. Pamiętaj że najważniejsze to się nie denerwować :)

Gość gość
ja na początku nie miałam ochoty, ale potem cała ciążę piłam 1 lub 2 kawy... lekarz nie zabraniał tego... jestem kawiara i tyle... :) nie były to siekiery, ale normalna kawa :) nic się nie martw!!!

hahha :D jakby kofeina w takich ilościach mogła wpływać na płody- to albo byłaby stosowana do aborcji albo rodziłyby się same chore dzieci ;) Autorko przestań świrować.

Gość gość
Nic cu nie będzie ani twemu dziecku.

Gość gość
ja z kawy zrezygnowałam ale też nie byłam specjalną jej fanką. słodyczy też nie jem,ale zamiast nich piję sobie soki z oleofarm.słodkie ale tylko naturalną słodyczą owoców, bo nie mają dodatku cukru ani konserwantów :)także trochę można zmienić swoje nawyki ale nic na siłę.

Gość gość
Góównofarm, spamerski śmieciu! jak można być takim żałosnym spamującym idi0tą? :o

Gość Kawoszkaa
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny :) Trochę mnie podbudowałyście :)