Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kamera samochodowa

Polecane posty

Gość gość

jaka kamerke samochodowa polecacie? wazne zeby byl dobry obraz noca tez. prosze o pomoc

Gość gość
Oczywiście, że legalne.

Na YT ludzie zamieszczają prywatne testy takich kamerek. Warto zobaczyć przed kupnem, co taka kamerka RZECZYWIŚCIE zobaczyć może :D. Ja mam stary aparat cyfrowy z matrycą 5M i doskonałą optyką. Kolega ma supernowoczesny :P z matrycą 14M. Dowcip polega na tym, że na moich 5M, szczegóły są bardziej czytelne, niż na jego 14M, a powinno być odwrotnie :D. Zawsze warto zobaczyć: co taka kamerka jest w stanie zarejestrować realnie, a nie wg instrukcji producenta.

Gość dulinek33
Ja ostatnio zamówiłem sobie kamerkę samochodową w sklepie http://4kom.pl/ póki co sprawuje się na 5+ :) zobaczymy jak będzie dalej

Kolejny PIERD_LONY SPAMER :(. X >>>I jeśli nagram że ktoś np uszkodził mi auto to może to być dowód w sądzie? Albo że babcia mi podlazła pod koła w ostatniej chwili...<<< Wydaje mi się, że tak. Tylko nie rób nic z kartą na której zapisze się wypadek, do czasu rozprawy w sądzie. Część kamer rejestruje tak mało szczegółów, że nie odczytasz numeru rejestracyjnego auta, które Cię uderzyło, koloru światła na sygnalizatorze lub twarzy bandziora, który przywalił Ci w szybę. Dlatego tak ważny jest wcześniejszy test.

A co w Polsce jest legalne?:) Ja w swoim pierwszym aucie miałam kamerkę taką z marketu, Manta bodajże. Teraz kupiliśmy troche większe rodzinne autko i mój mąż który jest prawdziwym fanatykiem nagrywania idiotów za kierownicą kupił lepszą kamerkę. Też mamy kamerę Ferguson Eye Drive SHD 100 taką o www.ferguson-digital.eu/pl/rejestratory-samochodowe/464-ferguson-eye-drive-shd100.html - jak dla mnie, czyli kobiety która zna się trochę na rzeczy, to kamerka doskonała:) Działa i w zasadzie myśli za kierowcę:D nagrywa nawet w trudnych warunkach i co dla mnie istotne - ma wejście na HDMI ^^ No a poza tym ładnie wygląda - jest mała zgrabna i nowoczesna:) Dla mojego męża który średnio stoi z angielskim (a z innymi językami to juz w ogóle) ważne było, żeby menu było po polsku, a w tym modelu w menu jest w czym grzebać:) Więc jeśli chcesz zainwestować w dobry sprzęt, kup Fergusona. Poszukaj w necie, można znaleźć fajne okazje na ten wideorejestrator.

btw zastanawialiście się kiedyś na ilu wy kamerkach jesteście?:) Ja się kiedyś dowiedziałam, że sąsiad z na przeciwka ma kamerę na balkonie i to co kamera nagrywa potem sobie ogląda z nudów:) Masakra!

Gość gość
Poszukaj coś z MiVue. Zobacz na co cię stać. Ogólnie im wyższy model tym, lepiej.

Zdecydowanie wspomniana tutaj Ferguson Eye Drive SHD 100 to kamerka roku :) Ja też długo szukałam dla mojego faceta idealnej kamerki - taką kupiłam i jest bardzo zadowolony! Co mnie skłoniło? Polskie menu, super jakość nagrywania SHD, wychwytywanie ruchu (sama się włącza) no i to, że jest taka mała i zgrabna, na prawdę ładnie się prezentuje:) Warto zerknąć: http://www.ferguson-digital.eu/pl/rejestratory-samochodowe/464-ferguson-eye-drive-shd100.html

Gość gość
Powodzenia z tym spamem, w życiu niczego u was nie kupię. :)

>>>Misio bo ważniejsza jest fizyczna wielkość matrycy a nie ilość pikseli na niej<<< Nie pogniewaj się Levviatan, ale już w drugim temacie, dotyczącym techniki piszesz wg mnie bzdury :(. Oczywiście, że fizyczna wielkość ma znaczenie :), ale jest to dopiero trzeci pod względem ważności element. Najważniejsza jest optyka. Tani, plastikowy obiektyw jest dobry dla matrycy 1...3M, ale trzeba być prawdziwym idiotą, by uwierzyć, że poda czysty obraz na matrycę 14M. Mała fizycznie matryca o większej rozdzielczości wprowadzi dużo większe szumy. Konkludując: jeżeli mamy tani sprzęt z dziadowską optyką, to szukajmy matrycy o jak najmniejszej rozdzielczości. Są kamerki, które nagrywają obraz FULL HD, ale obraz ten bywa mniej czytelny, od obrazu HD nagranego kamerką z lepszą optyką. Duża fizycznie matryca jest DROGA, Dlatego nikt nie montuje jej w popularnych kamerach samochodowych. Tak więc Twoja uwaga jest zupełnie pozbawiona sensu :(.

Gość gość
Jaką kupić? bierzemy jakiś poradnik, na przykład taki -> http://www.morele.net/wiadomosc/jak-wybrac-kamere-samochodowa-wybieramy-rejestrator-trasy-dla-samochodow/416/ i wedle podanych parametrów wybieramy to, co nas interesuje. 1. Rozdzielczość - im większa, tym lepsza, ale żeby się przekonać, ze to nie tylko na papierze taki bajer, to yt służy amatorskimi nagraniami z niemal wszystkich modeli - koniecznie trzeba poszukać nagrania z interesującego nas modelu i basta! 2. kąt nagrywania - jeśli nagranie ma być jakimkolwiek dowodem, to nie może na nim być widać wyłącznie naszego pasa ruchu! 3. pamięć - najlepiej wybrać taką z czytnikiem kart pamięci, wyjmujemy kartę, zgrywamy, wkładamy i nagrywamy dalej. warto mieć jedną zapasową, jakby nam przez nieuwagę się miejsce skończyło. 4. tryb parkingowy - kamera cały czas nagrywa obraz, więc w razie wandali mamy dowód 5. tryb nocny (i zimowy) - bez niego jak zacznie zmierzchać będziemy mieli same efekty świetlne zamiast obrazu z drogi 6. akumulator - niezbędny do pkt 4, w ogóle zasilanie wewnętrzne będzie się lepiej sprawdzać niż podłączanie do zapalniczki (kabelki to zmora) 7. czujnik ruchu - kamera włączy się automatycznie, gdy wykryje ruch (albo uderzenie). ufff to tak z grubsza streściłam :)

Gość gość
polecam firmę Go Pro

Gość ayris
Kamery samochodowe są bardzo przydatne. Sama zastanawiam się nad zakupem kamery z http://www.kamery.pl/ - widziałam, że mają ogromny wybór i atrakcyjne ceny. Przydałaby mi się szczególnie gdy jadę w dłuższą trasę.

Gość dulinek33
ja sobie nie wyobrażam jazdy bez kamery samochodewej... kupiłem swoją na http://www.ctr.pl/ i sprawdza się świetnie. W nocy również, wszystko widać, nie ma szumów ani nic z tych rzeczy.

Gość wiktoria741
Bardzo dobry obraz niezależnie od warunków daje kamera Ferguson Eye Drive FHD170 Nie kosztuje wiele - ok 229 zł. Ma sporo fajnych trybów i funkcji. Poza tym prezentuje się bardzo ciekawie. Sama zastanawiam sie nad zamówieniem jej.

Gość gość
Fajne, praktyczne funkcje ma kamera Xblitz p200 (opis na www.xblitz.pl ) jakiej już od jakiegoś czasu używam. Oprócz tego, że nagrywa filmy to też strzela fotki i działa jako dyktafon wewnątrz auta. Rozdzielczość jest już z tych lepszych bo super full HD 1296p. Poza tym, z takich dodatkowych funkcji to przydaje się system ADAS, który informuje o przeszkodach na drodze, ostrzega o zmianie pasów, czy małej odległości między pojazdami. TO mojej żonie takie wsparcie się zwłaszcza przydaje.

Gość gość
Mogę polecić Ci sklep www.azstudio.com.pl, mają szeroki wybór kamer samochodowych, jak i krótkofalówek i radiotelefonów

Gość gość
Ja mam Xblitz GO i jest bardzo fajna, dobrze nagrywa, widać wszystko, nie zacina się. Ogólnie mogę śmiało polecić :)

Gość gość
Jeżeli szukacie dobrych kamerek samochodowych w odpowiednich cenach to polecam wam zajrzeć na stronę www.stopol.info Sam zakupiłem kamerę samochodową od nich i jestem z niej zadowolony. Działa świetnie i nie raz mi się przyda.

Gość jonaszekka
Ja korzystam z kamery Xblitz Black Bird i jestem zadowolony, sprawuje się bez zarzutu. Nagrywa dobry obraz nocą a wykrywając *****automatycznie nagrywa. Do tego dobrze wykonana, z wysokiej jakości materiałów.