Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pogadajmy o tatuażach

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich. Widziałam kilka tematów gdzie ludzie pisali o swoich tatuażach i pomyślałam, że moglibyśmy trochę to rozwinąć. Opiszcie jakie style lubicie, co macie, co planujecie, może macie, skąd bierzecie pomysły itd. Może macie jakieś zabawne historie? Dla mnie tatuaże to hobby - interesuję się tematem, historią, nowinkami, bardzo podoba mi się to jak wyglądają wytatuowane ciała - dla mnie to sztuka sama w sobie. Jednocześnie mam awersję do niektórych "trendów" (np. nie lubię małych wzorów). Piszcie :)

Gość nowa mamuska
ja mam narazie tylko dwa . pierwszy zrobilam sobie jak bylam na imprezie u znajomych i sie troszke za duzo napilam a ze kolega umial tatuowac i mial maszynke akurat to wpadlam na pomysl zeby mi cos wytatulowal . nie mialam pomyslu co a ze ciemno bylo i na niebie byly gwiazdy to powiedzialam zeby mi gwiazdki zrobil . nastepnego dnia nie moglam w to uwierzyc ze pozwolilam mu zeby mi tatuaz zrobil bo on tez cos wypil i nie wyszlo to az tak fajnie ale jak sie zagoilo poszlam normalnie do studia i poprawilam ten tatuaz. rok pozniej zrobilam sobie nastepny znak pokoju po chinsku bo uwielbiam chinskie tatuaze a teraz za dwa tygodnie bede rodzic i sobie imie i dzien urodzin mojej ksiezniczki wytatuluje. ogolnie zawsze bylam tego zdania ze tatuaze nie musza miec dla mnie jakiegos specjalnego znaczenia bo mi sie po prostu same w sobie podobaja i to po prostu kocham . a teraz skoro coreczke bede miec to bedzien ten tatuaz mial jednak jakies znaczenie dla mnie.

Gość gość
Zabawna historia z tymi gwiazdami - ryzykowna, ale zabawna. Też nie wierzę, że tatuaże muszą mieć jakieś specjalne znaczenie - moje mają bardzo luźne i wszystko można sprowadzić do "bo tak mi się podobało".

Gość nowa mamuska
no ja tez . robilam je bo mi sie podobaly i tyle. a gwiazdki teraz ladnie wygladaja . napewno duzo lepiej niz pierwszego dnia jak je mialam

Gość gość
też musiałam tatuaż poprawiać, ale to akurat była wyłącznie moja wina.

Gość gość
Ok, może ktoś wypowie się na temat co myślicie o dużych tatuażach u kobiet?

Gość gość
zależy od ilości detali, ale w okolicach 100 pewnie sie zmieścisz (zakładając, że chcesz tylko linie, bez cieni itd).

Gość gość
o to się nie martw, igły powinny być wyjmowanie przy Tobie, wszystko musi być sterylne jak u dentysty. Jeżeli chodzi o jakość samych tatuaży - Hard to Forget jest chyba najlepsze

Gość gość
Obrzydliwe !!!! To jest obrzydliwe .U kobiety to oblesne .Odbiera kobiecość .Kobieta staje się babochlopem .To wstretne .

Gość gość
w takim razie nie wchodź na ten temat - ja czuję się bardzo kobieco wytatuowana :)

gość dziś Obrzydliwe !!!! To jest obrzydliwe .U kobiety to oblesne .Odbiera kobiecość .Kobieta staje się babochlopem .To wstretne . X W ogóle sie nie wychylaj z takim tekstem ,idz na forum swojego kółka różancowego i tam im wal taki pier.doły.

gość dziś Obrzydliwe !!!! To jest obrzydliwe .U kobiety to oblesne .Odbiera kobiecość .Kobieta staje się babochlopem .To wstretne . X W ogóle sie nie wychylaj z takim tekstem ,idz na forum swojego kółka różancowego i tam im wal taki pier.doły.

Gość gość
to zębów też nie naprawiasz?

Gość gość
Obrzydlistwo .Rozebralem kiedyś laske a tam tatuaże .Fuj odeszla mi ochota .Wylgalem się ze zle sie czuje .Dzwonila bo glupi dalem jej numer .Ale nie wiedzialem ze jest taka pomazana .Ustawilem w telefonie blokadę jej mumeru i mam spokój .Cholera paskudny to był widok .Jak pomyślę to robi mi sie jeszcze dziś niedobrze.

Gość gość
Póki co mam mam jeden na nadgarstku , w tym roku robię na stopie a w przyszłym na karku . Uwazam, że akurat tatuaże jak i piercing są sprawą tak osobistą i indywidualną, że ludzie NIE MAJĄ PRAWA KRYTYKOWAĆ innych za to co robią z własnym ciałem !

Gość gość
powklejajcie jakies fajne wzory

Gość gość
musiałabyś napisać jaki styl Cię interesuje, bo jak np. photo-realism to nie zainteresuję Cię raczej tradycjonalnym :P

Gość gość
mi sie podobają jedynie tatuaże na stopach i ramieniu, mogłabym mieć tam tatuaże ale jednak sobie raczej nigdy nie zrobie bo chce wyglądać poważnie i lepiej być chyba jednak nie pomazanym tuszem

Gość gość
Mądra jesteś .Tak trzymaj :-)

Gość gość
Poważnie można wyglądać również z tatuażami - wszystko zależy od ubrania. Twój argument o "chyba lepszym nie byciu pomazanym tuszem" też mogłaś sformułować w bardziej kulturalny sposób. Pomazane to są ściany w przedszkolu - tatuaże to sztuka, ludzie którzy je wykonują uczą się tego latami, wielu z nich to prawdziwi artyści. Trochę szacunku dla nich, bo to bardzo "niepoważne" w ten sposób wyrażać się o tak ciężkim fachu. Przeciętny ludek nazywający tatuaże "mazaniem" nie potrafi nawet narysować prostej kreski na kartce.

Gość gość
Sam mam wiele tatuaży, ale laska z tatuażami jest obleśna

Gość gość
to się nazywa hipokryzja ;)

Gość gość
Ktos kto nie lubi tatuazy nie powinien wcale wcinac sie w dyskusje .Tatuaz to antyczna sztuka zdobienia ciala.Tatuaz moze naprawde byc przepiekny!Oczywiscie nie mowimy o tych robionych w wiezieniu dziarganych igla!Ja mam 3 tatuaze ,z tego jeden nacale plecy ,jest boski,przepiekny to raczej obraz ,dzielo sztuki!Jak jestem na plazy to nie ma faceta zeby sie za mna nie obejzal z podziwem

Gość gość
Poważnie można wyglądać również z tatuażami - wszystko zależy od ubrania. Twój argument o "chyba lepszym nie byciu pomazanym tuszem" też mogłaś sformułować w bardziej kulturalny sposób. Pomazane to są ściany w przedszkolu - tatuaże to sztuka, ludzie którzy je wykonują uczą się tego latami, wielu z nich to prawdziwi artyści. Trochę szacunku dla nich, bo to bardzo "niepoważne" w ten sposób wyrażać się o tak ciężkim fachu. Przeciętny ludek nazywający tatuaże "mazaniem" nie potrafi nawet narysować prostej kreski na kartce. x nie każdemu muszą podobać sie tatuaże jak wam, każdy może mieć swoje zdanie i nie musi piać z zachwytu nad waszymi tatuażami

Gość gość
Skoro nie lubisz tatuazy to po co wcinasz sie w dyskusje?

Gość gość
uszanuj zdanie innych, dla ciebie to sztuka a dla mnie brudzenie skóry mimo że pare wzorów mi sie podoba to jednak sobie ich nie zrobie bo nie chce wyglądać jak osoba niepoważna albo z kryminałów