Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Staż urząd pracy!

Polecane posty

Gość gość

Od jakiegoś czasu jestem na stażu z urzędu pracy, z początku byłam podekscytowana pracą w zawodzie (na stażu bo na stażu ale zawsze coś ) z czasem jednak się to zmieniło. Mam kilka pytań odnośnie stażu do osób które miały z tym styczność. Czy na stażu mogę zostawać sama na miejscu pracy? Czy mogę odmówić np. wykonania zabiegu kiedy zostałam sama lub nie czuję się na siłach żeby go wykonać (chodzi mi o to czy muszę wykonać zabieg jeśli nie do końca wiem czy potrafię go zrobić gdyż nie widziałam jak jest wykonywany). Czy mogę w trakcie stażu podjąć pracę w zupełnie innym miejscu bez ponoszenia jakichkolwiek kosztów zerwania umowy? Czy pracodawca powinien mi zwrócić koszty badań (w moim przypadku chodzi o książeczkę sanitarno-epidemiologiczną). Czy pracodawca może zerwać umowę jeśli odmówię wykonania zabiegu gdyż zostałam sama w miejscu pracy a owego zabiegu nigdy wcześniej nie widziałam i nie robiłam?

Gość gość
Z tego co się orientuje to nie można zostawać samemu na miejscu pracy, w końcu staż jest po to żeby ktoś Cię uczył!