Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zostałam prawie przyjęta ale nakłamałam pracodwacy

Polecane posty

Gość gość

Zadzownili do mnie z hotelu w którym starałam się o pracę, facet się pytał czy znam angielski a ja powiedziałam że tak :O prawda jest taka że znam ale w stopniu minipodstawowym :O Dziś zadzownili i powiedzieli żeby przyszła na przyuczenie do recepcji w następnym tygodniu. Mogę mnie wywalić jak się wyda że nie znam języka? :(

Gość gość
aaaaahahahahaha wyda sie jak ja tam przyjade i bede udawac angielke :D A co paszport mam brytyjski.

Gość gość
mogą, jeżeli mają dużo zagranicznych klientów to recepcjonistka będzie musiała umieć się z nimi dogadać.

Gość sderfcdcv
poducz się podstawowych zwrotów stosowanych w pracy na recepcji, jakoś będzie. U mnie na 5 osób z recepcji tylko 2 znają angielski dośc dobrze, jedna coś tam powie, a dwie nie znają wcale :-)

Gość gość
No tak ale ja powiedziałam że znam angielski, nie wiem po co to zrobiłam :O szukam pracy od roku i nigdzie niczego nie mogę znaleźc a tu widziałam że jest szansa i palnęłam że umiem angielski :( poduczę się ale nie ogarne wszystkiego w kilka dni:O

Gość gość
jesli ktos zna dobrze angielski to nie pojdzie do takiej gófnianej roboty jak recepcja za pare zlotych dobre firmy w łodzi zatrudniają ludzi z angielskim za 5 tys miesięcznie

Gość gość
dokładnie, poducz się najbardziej recepcyjnych zwrotów, może akurat nie wyjdzie, że nie znasz. Z tego co się orientuję ludzie często wciskają kit na rozmowach :P Teraz już nie ma co płakać tylko się postarać żeby nie mieli powodu aby Cię wywalić :)

Gość gość
kurcze czaaaarno to widzę :O mogłam nic nie mówić :

Gość gość
to tylko recepcja, nie panikuj. każdy ściemnia, ja też zawsze ściemniałam, bo inaczej nie da się zdobyć pracy, nie w tym kraju. i jakoś nigdy nie wyszło, że nie umiałam czegoś tam, a że szybko się uczę, to tylko zyskałam i teraz już nie muszę kłamać na rozmowach. tzn. mam pracę, więc chwilowo nie szukam, ale już do tej pracy nie ściemniałam :) poszukaj w necie typowych konwersacji z hotelowej recepcji, weź słownik, posiedź parę dni i jakoś będzie.

Gość gość
już teraz się uczę, tylko problem w tym że to duży hotel w większym mieście, często mają tam wycieczki z zagranicy :O ech uczę się, mam nadzieję że coś ogarnę przez weekend. Dziękuje za odpowiedzi :)