Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wydaje mi sie że moja 19letnia siostra ma depresje

Polecane posty

Gość gość

Nawet nie wiem od czego zaczac. Kilka miesięcy temu moja siostra zaczęła mieć problemy ze snem ktore utrzymują sie do dzisiaj. Rozmawiała ze mna na ten temat ale po dłuższej rozmowie stwierdziliśmy ze to napewno stres i ze niedługo jej przejdzie. Zaburzenia snu był jednym z głównych objawów. Kolejnym był brak apetytu. Siostra niby jadła wszystko, ale w minimalnych ilościach. Nigdy nie czuła sie głodna. Oczywiście jak zaczęła mieć problemy ze snem pojawiło sie nadmierne zmęczenie a co za tym idzie drażliwość, nerwowość. Dzisiaj przyszła do mnie znowu zmeczona ponieważ nie spała całą noc. Poszłyśmy na spacer i zaczelam jej się trochę wypytywać. Jak widzi swoje zycie, czy sie nim cieszy czy takie zycie jakie ma ja cieszy. Każda jej odpowiedz była przecząca, potem jeszcze stwierdziła ze najchętniej wyjechalaby gdzies gdzie nie ma nikogo.

Gość gość
Gdzies gdzie nie działają żadne telefonu itd. Mowie jej zapisz sie moze na jakis kurs nie wiem strzelanie z łuku czy moze spływy kajakowe czy cos takiego. Ale ona ze nie chce bo przebywanie wsród ludzi ja meczy i ona nie chce z nikim siedząc swojego czasu. Znajdź sobie chłopaka. Nie. Nie chce chłopaka, no to moze przyjaciółkę albo chociaż koleżankę. Tez nie bo wszystkie dziewczyny maja pstro w głowie i myślą tylko o seksie. No to jej zaproponowałam ze moze bedzie lepiej jak pójdzie do specjalisty bo to chyba nie jest normalne zachowanie w jej wieku. Ale tez odmówiła.

Gość gość
Zasugerowałem ze to chyba jest depresja i ona sama stwierdziła ze myśli ze byc moze tak jest ake ze w sumie nie wie. Co myślicie o tym? Czy jest taka możliwość ze moja siostra moze mieć depresje? Jest tutaj moze osoba ktora zmagała sie z depresja?

Gość gość
podaj datę urodzenia siostry a sporo wam pomogą POL.

Gość gość
a ma lepsze samopoczucie wieczorem niz rano? Bo to tez czesty objaw

Gość gość
W sumie nie wiem. Nie widzimy sie aż tak czesto, a tez nie jestem jakimś ekspertem od depresji i nawet nie przyszło mi do głowy o to zapytac.