Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

HCV dodatni w ciąży...

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 2 ciąży starszy, syn ma 2 lata. W pierwszej ciąży wszystkie wyniki ok. teraz szok wykryto u mnie żółtaczkę typu C :( Od razu ogarnęła mnie wściekłość i bezsilność szczególnie po tym gdy dr powiedział mi "Musiała Pani się przespać z zakażonym", zamurowało mnie że teraz żałuję że nie odezwałam się ani słowem a to dlatego że zrobiło mi się gorąco z powodu niespodziewanego wyniku, mam jedynego męża z którym przeżyłam swój 1 raz jak wiadomo w 1 ciaży nic mi nie dolegało a za męża dała bym sobie rękę uciąć kochamy się i szanujemy więc nie chcę czytać wypocin typu pewnie któreś z Was się puściło. Dla mnie jedyna myśl zakazili mnie albo przy pierwszym porodzie albo teraz w ciąży podczas morfologii itd. nie mam tatuaży i tym podobnych.Któraś z Was miała ten problem przydało by mi się teraz wsparcie i doświadczenie !

Gość gość
nikt nie miał tego problemu?

Gość gość
nie ma caegos takiego. to jedna z niezliczonych ściem medycyny akademickiej. chodzi o sprzedaż leków i nic więcej. jak bedziesz brać to do bani to naprawdę sie rozchrujesz. pozdrawiam.

Gość gość
nie martw się z tym można żyć może zarazili cię przy pierwszej cesarce albo u dentysty lub niestety mąż cię zdradził dla pewności niech zrobi badania porozmawiaj z nim o tym

Gość gość
Ja obstawiam szpital. Pewnie przy pierwszym porodzie cie tam zarazili. Moja kuzynka tez ma tego wirusa najprawdopodobniej po cesarce. Z tym da się żyć. Cala twoja rodzina niech się przebada. Musisz uważać na to by domownicy nie używali twoich rzeczy typu maszynka do golenia, szczoteczką do zębów, nie pij prosto z butelki itp. Ważne żebyś np. U dentysty wspomniała ze masz wirusa, tu tez mogłaś załapać wirusa.

Gość gość
"a za męża dała bym sobie rękę uciąć" kochana nigdy za męża nie dawaj sobie ręki uciąć.....

Gość gość
Boze, co za bzdury, ludzie! To nie jest choroba weneryczna i ciezko sie nia zarazic przez stosunek! I nie sluchaj glupot o piciu z jednej butelki, bo tak sie nie da zarazic, chocby sie bardzo chcialo :) Musi byc kontakt krew - krew.

Gość gość
Dziękuję dziewczyny za oparcie cały dzień siedzę i wyję... Pierwszy raz rodziłam silami natury ale byłam nacinana. Najbardziej martwię się o dzidziusia którego noszę w sobie że może być zakażony że może stać mu się krzywda a tego bym nie zniosła jestem zbyt słaba emocjonalnie :(

Gość gość
Halo a jak ktoś ma popękane usta albo krwawi z dziąseł lepiej uważać na takie małe rzeczy jak picie prosto z butelki, dla dobra swojej rodziny.

Gość gość
Czy z WZW C można się wyleczyć? Tak. Po wykluczeniu ewentualnych przeciwwskazań (np. chorób tarczycy) chorzy poddawani są farmakoterapii. Jej schemat ustala się indywidualnie dla każdego pacjenta na podstawie rozpoznania genotypu jego wirusa oraz tzw. ładunku wirusa (liczba jego kopii w surowicy krwi). Leczenie trwa od 24 do 48 tygodni. Całkowita eliminacja HCV z krwi jest możliwa pod warunkiem systematycznego przyjmowania leków i kontroli postępu terapii. http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/uklad-pokarmowy/wirusowe-zapalenie-watroby-typu-c-wzw-c-wirus-hcv-atakuje-watrobe_36684.html glowa do gory :)

Gość gość
To musialby krwawic jak cholera z tych dziasel :-D Wtedy szybciutko do lekarza, niezaleznie od zoltaczki... Przestancie pisac takie bzdury! Ludzie zyja ze soba latami, nie majac pojecia o chorobie partnera, spia z nim, rodza mu dziec****ija ze wspolnych butelek i jakos sie nie zarazaja. Wcale nie jest tak latwo sie zarazic tym cholerstwem.

Gość gość
a mam pytanie jak z dziećmi ? mam rodzić silami natury.

Gość gość
Najbardziej mnie męczy to że dziecko mogło by być chore a wyczytałam że dzieci nie leczą na to bo zbyt drogie leczenie i często bywa tak że gdy już zacznie się terapia w wieku 18 lat jest za późno jak to przeczytałam prawie zemdlałam....

Gość gość
nie ma caegos takiego. to jedna z niezliczonych ściem medycyny akademickiej. chodzi o sprzedaż leków i nic więcej. jak bedziesz brać to do bani to naprawdę sie rozchrujesz. pozdrawiam. A CO STUDIOWALAS FARMAKOLOGIE?

Gość gość
Ja bym ci radziła powtórzyć badanie. Miałam podobna sytuacje i położna wpisała mi wynik dodatni. Tez się zalamalam. Później zaczęłam wyjaśniać sprawę i okazało się ze była to pomyłka ale stresu się najadlam co nie miara. Mi wydaje się że można się wyleczyć z hbv a nie z HCV. Z hbv wyleczyl się mój znajomy. Ale może się mule z tym HCV.