Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do mieszkajacych z facetem bez slubu

Polecane posty

Gość gość

rodzice nie mieli nic przeciwko? w jakim wieku zamieszkaliscie?

Gość gość
chyba 23 ale może 22,5 :D Oczywiście że mieli, ale ja to zrobiłam bardzo sprytnie coraz częściej i dłużej zostawałam u niego i tak po pół roku już praktycznie u niego mieszkałam, w każdym razie nigdy swoich rzeczy z domu rodzinnego wszystkich nie zabrałam mimo że mam prawie 25 juz, ciuchy kupiłam 80% nowych pojedyncze rzeczy zabierałam i teraz zabieram powoli jak się oswoili - powiem Ci że się bałam z początku że to nie przejdzie ale trzeba sobie uświadomić że jest się dorosłą jednostką i tyle.

Gość gość
skoro ktoś jest na tyle dorosły, żeby mieszkać z partnerem, to jest również na tyle dorosły żeby zadbać o swoje utrzymanie, w związku z czym nie widzę powodów żeby rodzice mieli w tej kwestii cokolwiek do powiedzenia- tak przynajmniej było u nas

Gość gość
Miałam 25 lat. Mój ojciec nie miał nic przeciwko, on się nie wtrąca w niczyje życie. A mama owszem, ale po jakimś czasie to zaakceptowała. Podobnie mama mojego faceta (jego tato nie żyje).

Gość gość
ja mam 19 moj facet 24 . wyprowadzilam sie i mieszkam z kim chce co rodzice maja miec do tego ni mam 11 lat

Gość gość
bo wiecie takie cos jeszcze 20-30 lat temu to bylo wrecz nie dopuszczalne

a co maja z tym wspólnego rodzice? Jak człowiek jest dorosły, nie kradnie, nikomu krzywdy nie robi, to czemu mieliby mieć jakieś "ale" ? Mój tata to nawet mi dzisiaj mówi "córko, tylko się nie żeń" :) My zamieszkaliśmy razem gdzieś w wieku dwudziestu paru lat.

Gość gość
My zamieszkaliśmy jak miałam 22 lata. Mój brat o dziwo tak samo zamieszkał ze swoją dziewczyną (dopiero to sobie uświadomiłam :). Rodzice nie mieli nic przeciwko, zawsze mówili że lepiej ze sobą pomieszkać i się poznać przed ślubem.

Gość gość
w pokoleniu naszych rodzicow to w 90% najpierw slub,dziecko,zamieszkanie razem

Gość gość
a na mnie się mama darła a i tak mieszkałam z nim dalej a teraz jesteśmy małżeństwem i wciąż mieszkamy razem tylko mama już się nie drze...

Gość gość
"w pokoleniu naszych rodzicow to w 90% najpierw slub,dziecko,zamieszkanie razem " w pokoleniu naszych rodzicow to bylo najpierw dziecko, potem slub a potem mieszkanie razem. Popytaj ile to "wczesniakow" sie rodzilo mlodym malzenstwom ;) ja z moim obecnym mezem zamieszkalam majac 27 lat, ale gdybysmy sie poznali wczesniej to wczesniej bysmy razem zamieszkali i tyle. Rodzice to moga stawiac sobie warunki (i to w granicach rozsadku) dopoki utrzymuja dziecko, pozniej musza zaakceptowac jego wybory.