Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

reklamacja

Polecane posty

Gość gość

W pażdzierniku 2013 zakupiłam w firmie HAIRCLINIQUE perukę za którą zapłaciłam 3000 zł . Po pół roku z tyłu włosy wypadły kwiecień 2014.Reklamacji nie uwzględnili .Za naprawę zapaciłam 650zł. Jest pażdziernik 2014 i peruki nie dostałam.Telefonów nie odbierają .Może ktoś mi pomoże bo miał taki przypadek z tą firmą.

Gość gość
Idź do rzecznika praw konsumentów, tam ci powiedzą co i jak.

Gość gość
W pierwszym kroku zadzwoń do Rzecznika Praw Konsumenta, jest w każdym mieście, w Twoim też. Nawet przez telefon opowiedz ten przypadek, na pewno powie Ci co dalej robić. Pokieruje Cię, czy masz iść na policję czy założyć sprawę. Teoretycznie na policję, bo nie masz ani peruki, ani pieniędzy, ale wiem, że w przypadku reklamacji firmy robią problemy (typu "niedługo mieliśmy zamiar wysłać" - i policja nic wtedy nie zrobi, jedynie wtedy z powództwa cywilnego). Rzecznik na pewno Ci doradzi.

Gość gość
Zgłosiłam się do rzecznika. Z Katowic firma znikła.Dzisiaj zdobyłam nowy adres.

Gość gość
Byłam u Rzecznika ale firma do której oddałam perukę znikła z Katowic.Podobnie jest w Zabrzu,Telefonu nadal nie odbierają.

Gość gość
Hej mam ten sam problem, wybieram się do Rzecznika praw konsumenta, ale myślę już żeby ich pozwać. Najlepiej w pozwie zbiorowym. Piszcie czy was też oszukał HairClinique!! Musimy działać!

Gość gość
Tak ta sama firma.Byli w Katowicach ale już ich tam nie ma.W tym tygodniu idę do rzecznika aby się dowiedziec co dalej. Ale jestem za na Twoją propozycję.Ja jestem z Tychów.