Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ale mi wstyd

Polecane posty

Gość gość

Mam 30 lat partner 28 bardzo sie kochamy jestem w ciazy ale on.... nie cgce slubu. Bo slub nic nie zmienia bo to tylko papierek i on sie nigdy nie ozeni. Tak mi wstyd z kim ja sie zadalam?! Powiedzialam ze w takim razie dziecko bedzie nosic moje nazwisko i nawet sie zgodzil. Moze dlatego ze ma juz dziecko z poprzedniego zwiazku ale sam fakt

Gość gość
hmm, a ja całe dotychczasowe życie naiwnie wierzyłam, że jednak ślub bierze się z miłości, a nie dlatego że ciąża

Gość gość
No wiec wlasnie twierdzi ze mnie tak bardzo kocha i rodzina jest dla niego najwazniejsza....jaka rodzina? Najpierw ja trzeba miec....zalozyc!

no ja też bym się czuła nieswojo jakby facet nie chciał ze mną ślubu. Nie ważne czy ja bym ten ślub chciała czy nie.

Gość gość
to trzeba było pomyśleć zanim zaszłaś w ciążę, a nie teraz biadolić

Gość gość
zalozyc? :D biedni starozytni...nie mieli USC ani KK nie zakladali rodzin :classic_cool:

Nie naciskaj. Jak sie zgodzi, to przy ubieraniu bialej sukni nie bedziesz sie czula, jakbys go doslownie zmusila?? Ja mam dziecko, nosi moje nazwisko. DLaczego? Bo juz w pierwszym miesiacu powiedzialam, ze z brzuchem slubu nie wezme, a dziecko ma albo nazwisko meza matki, ablo matki :) Dzisiaj z ojcem dziecka nie jestem i cale szczescie, ze swoje nazwisko dalam i do tego plus, ze nie musialam siedziec godzinami w sadzie i uzerac sie z rozwodem. Nie chce slubu, to nie chce. A jesli dla Ciebie slub jest priorytetowa sprawa, to po co zaszlas w ciaze? Trzeba bylo od razu mu naznaczyc, ze dla Ciebie ma byc wszystko po kolei. Oj... Nie zmuszaj :)

Gość gość
a ile jesteście razem?

Gość gość
Ja z moim tez żyjemy bez ślubu. Tez mi problem... A nazwisko- co za różnica jak dziecko uznane?

Gość gość
Skoro nie chce mu dac swojego nazwiska to chyba rownoznaczne z tym,ze dziecko nie jest uznane.

Gość gość
Po pierwsze,nie wiem,czemu Tobie wstyd? Po drugie....no właśnie...partner...partnerka...jakie to wygodne,niektórym wręcz wydaje się takie niezobowiązujące :O ...nie cierpię tego określenia,jest tak samo okropne,jak konkubent/konkubina... Po trzecie-facet Ci sie wywinie,więcej,jak pewne ...

Gość gość
Nikt normalny nie chce ślubu :D Ślub niszczy życie ludziom :D

Gość gość
gościu z 22:11 powaliłaś mnie na łopatki!!! uznanie a nazwisko to dwie RÓŻNE rzeczy. mój mąż wziął moje nazwisko a więc dziecko ma moje nazwisko, to co ojciec nie uznany? ja mam nazwisko matki-nie byli razem a w papierach mam wpisane matkę i ojca i jestem uznana :]