Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uwazam, ze powinien byc podatek od cesarki na zyczenie

Polecane posty

Gość gość

I zaznaczam ze NA ZYCZENIE! Bo zaraz beda tu pyszczyc i zale wylewac te ktore mialy bo musialy. Powinna taka cesarka byc platna i podatek od niej np. 20% faktycznych kosztow takiej operacji. I normalnie legalnie placic na NFZ za cesarke na zyczenie a nie pod biurkiem dla gina. Dlaczego podatek? ano od luksusu. Skoro cc to takie luksusowe taki cud miod to nalezey to opodatkowac. Ja musialam rodzic 20 godzin podczas parcia wypadl mi zab i dlaczego ja nie moglam miec cesarki? bo mnie nie stac a jak kogos stac to i na podatek stac. Od razu dziura budzetowa by sie szybciej latala

Gość gość
nie zesraj się z tej zazdrości

Gość gość
No co ty ? Od głupoty ? Jak ja niestac na cesarskie to i tego by niezaplacila . Poszła by siedzieć ( za niepłacenie podatku ) i na twój koszt by żyła . A do ciebie jak się niema pieniędzy , to może trza się zastanowić nad dziećmi ? Ciąża kosztuje , poród kosztuje , ( zeby tez) , dzieci kosztują masę pieniędzy . Może najpierw pomyśleć a pózniej robić ?

Gość gość
autorko,współczuje z powodu zęba(swoja droga musiałas mieć strasznie zapuszczone,skoro przy porodzie powypadały). a druga kwestia.a jak twoim zdaniem i kto miałby usalać,która cc była wykonana z przyczyn zdrowotnych,a któa na życzenie?przecież lekarz w szpitalu może w karte wpisac wszystko,pacjętka zapłaci jak to ujęłas pod stołem i twoja teoria pada:)druga sprawa,to mozna przynieśc do lekarza kombinowane zaświadczenie i też mozna mieć cc.będzie ewidentnie nażyczenie,ale podkładka jest.to co,pewnie myślisz aby za każdą ciężarna chodził funkcjonariusz ABW/CBŚ i kontrolował co,gdzie,kiedy robi,zalatwia,jake badania,zaświadczenia itp? przykro mi,ze nie każdego stać na poród w takich jakich chce warunkach.ja zapłaciłam w prywatnej klinice i miałam spokój.