Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Młody wygląd mamy

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy , mam 20 lat prawie 21 ale z wyglądu mam z 16 jestem niska szczupła no i po prostu wyglądam młodo , mam 3 miesięczną córeczkę , gdy wychodze z nią na dwór ludzie się na mnie patrzą jak bym nie wien co jest mi trochę głupio i przykro.. Czasem mam ochotę powiedzieć coś do nich , nie wiem jak sb z tym radzić z tymi spojrzeniami i glupimi komentarzami, może macie jakieś rady? Jestem wrażliwa osoba i jest mi z tym ciężko.

Gość gość
masz meza? to sie z nim pokazuj bedzie razniej

Gość gość
Mam , ale on długo pracuje , więc pozostaje mi chodzenie samej .

Gość gość
No jestem przewrazliwiona bo mam już tego dość, ludzie powinni pilnować siebie i nawet jeśli bym miała 16 lat to też moja sprawa, mam corke na ktora długo czekałam i nie chciałabym zeby kiedys jakas za przeproszeniem głupia baba nie daj Boże orzy moim dziecku powiedziała komentarz typu " pewnie wpadła " " taka młoda i już ma dziecko " lub innego typu teksty.

Gość gość
nie zwracaj uwagi ;-)

Mi blisko do 30, a jak idę z dwójką dzieci to dziwnie się ludzie patrzą, a w sklepie ciągle proszą o dowód :) i szczerze? Nie zwracam uwagi na to, a kiedy ktoś gapi się natretnie to pytam czy jestem atrakcją turystyczną, że tak się patrzy :)

Gość gość
Spoko mam to samo :) Szczególnie jak na placu zabaw w rannych godzinach przychodzą babcie z wnukami, a moja lata i krzyczy 'mamuś' :) Nie przejmuję się tym, patrzą to patrzą, ale też widzą, że jesteśmy sami z córką, żadnych babć radzimy sobie sami. Sąsiedzi mówią mi na 'Pani', dziwnie się z tym czuję, ale już się przyzwyczaiłam. Prawie rok krzywych spojrzeń w naszym kierunku, ale teraz szczere i miłe uśmiechy, rozmowy z kobietami po 50+ lat, traktują mnie normalnie. Przyzwyczaiły się już do widoku i szczerze ? Tylko jedna spytała mnie o wiek. Zazwyczaj pytają ile ma córka, bo wspina się po drabinkach, schodzi i wchodzi sama, a ma raptem 2 lata tylko, że jest mega malutka. :) Głowa do góry i się nie przejmuj spojrzeniami skoro Ty się dobrze czujesz w s wojej roli .

Gość gość
Dziękuję Wam bardzo drogie Panie, od razu mi lepiej :).

Gość gość
ja się głupio czułam w ciąży. Na końcówce spuchły mi palce, więc nie nosiłam ani obrączki ani pierścionka. Zawsze wyglądałam młodo a w ciąży to już w ogóle... z tych całych hormonów dostałam w dodatku trądziku :) ciągle miałam wrażenie, że się gapią na mnie jak na nastolatkę w ciąży. nie wiem na ile faktycznie się gapili a na ile to sobie wyolbrzymiałam przez swoje przewrażliwienie, ale na wszelki wypadek po porodzie idąc z wózkiem świeciłam ludziom obrączką po oczach :)

Gość gość
Mnie wzięli za córkę mojej szwagier ki . A jak poszłam o pracę się pytać to powiedzieli mi ze to praca dla pełnoletnich a ja miałam 25 lat . no i w ogóle ... piwa tez nie chcieli sprzedać ....

Gość gość
A jak urodziłam syna i wychodziłam ze szpitala pytali się .... gdzie matka :- D

Gość gość
taaa, zaraz sie zacznie jak to 40stki i 30stki wygladaja jak gimnazjalistki i nie moga biedne kupic papierosow

Gość gość
Hehe , oj kobitki dobrze że jesteście bo od razu lepiej :p dziękuję za fantastyczne odpowiedzi :)

Gość gość
Nie bój się, to minie. Jak się przeprowadziliśmy i zmieniłam dziecku przedszkole, nie chciano mi wydać 5 letniego syna, bo "w naszym przedszkolu tylko dorośli mogą odbierać dzieci". Teraz mam 40 i wyglądam na tyle ile mam. Z tyłu liceum, z przodu...;)

Gość gość
20 lat i dziecko porażka :O ja moje rodziłam mając 27

Gość gość
Hej, ja urodziłam mojego syna jak miałam 23 lata, ale wielu ludzi patrzyło na mnie dość dziwnie, bo podobno wyglądałam długo na młodszą o jakieś 5 lat lub więcej starałam się lekceważyc te spojrzenia, ale czasem przykro mi było. Teraz mam 31 lat, syn ma 8 i niedawno starsza pani w pociągu zapytała go ile ma lat (wygląda na 9-10 jest bardzo wysoki), jak powiedział osiem to zdziwienie, a potem go zapytała "ale masz młodą mamusię prawda". a syn ""moja mama ma 31 lat" :D babka sie zamknęła.

Gość gość
Prawidłowo a nie porażka :)

Gość gość
Pani uważa że porażka ale niech Pani pomyśli że dla mnie 27 lat to porażka a mimo tego Pani nie krytykuje, więc wydaje mi się że właśnie napisałam ten post z myślą o takich osobach jak Pani. Każdy ma inne poglądy inne cele marzenia każdy chce żyć tak jak chce i każdy człowiek powinien uszanować drugiego i jego wybór :)

Gość gość
Dokładnie tak :)

Gość gość
No to ja sie poxhwale....koledzy mojego 20-letniego syna,nie wierzyli,ze jestem jego mama,a brali mnie za siostre.... :-D ,ale dla mnie kobiety 41-letniej to wrecz nieziemski komplement :-) i nie zebym jakas laska byla,mam nadwage i to spora,ale buzia - malinka ;-) .Tak wiec,Autorko,nie wiem,czym Ty sie przwjmujesz ? Ciesz sie !

Gość gość
Ja tam jestem szczęśliwa z rodziny :) Pracuje, ucze się i wychowuje dziecko. Imprezy mnie nigdy nie kręciły, no ale przecież jak można być nastolatką i nie latać na dyskoteki. Czasy się trochę zmieniły, chłopcy również i dlatego wiele dziewczyn nie lubi teraz imprez.

Gość gość
patrzą sie nie dlatego, ze wygladasz na 16 lat tylko dziwi ich, że taka gówniara a ma dziecko już. I w sumie tak przecież jest, masz zaledwie 20 lat, mnie takie małolaty jak ty dziwią tak samo jak te szesnastoletnie, bo w zasadzie taka szestnatka jak i ty nic nie ma i nic nie potrafi, a o zyciu wie niewiele.

Gość gość
jest jej przykro bo sie PATRZA, kobieto ty nie dosc ze wygladasz jak 16tka to jestes zdziecinniala jak 16tka. wydoroslej, spowazniej to moze nie beda sie gapic a poki co w glowie masz siano i wymyslasz sobie PRZYKROSCI z nudow. wez sie ogarnij a nie marudzisz jak sierota. a przykro to moze byc jak ktos umrze a nie jak ktos sie patrzy sieroto zamazana od 7 bolesci

Gość gość
Ty za to dużo wiesz bll, byś się zdziwa ;)

Gość gość
Po tym co napisalas to widać że ty musisz wydoroslec ;) a może jestem sierotą i co ci do tego ;)

Gość gość
przecież ty jesteś młoda bardzo, według wielu osób za młoda na dziecko. Nie sądzę, że ktoś z niechęcią na ciebie patrzy z powodu takiego jaki sobie ubzdurałaś (czyli ten wygląd na 16 lat). Jeśli już to patrza ze zdziwieniem, że taka młodziutka, że pewnie wpadka ( też tak obstawiam bez urazy), że pewnie jej ciężko, bo pieniędzy, pracy, wykształcenia nie ma. Masz dopiero 20 lat i dziecko- to bardzo wcześnie, stąd pewnie te spojrzenia.