Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomoc domowa

Polecane posty

Gość gość

Witam, Niedługo idę do pracy i mąż uznal, ze dobrze byloby zatrudnić kogoś do sprzątania, żebyśmy oboje wracając po 17 nie musieli ogarniać calej chaty tylko spędzać czas ze sobą i z synem... W sumie mysle, ze niezły pomysl, dlatego chciałabym spytac panie, które z takiej pomocy korzystają jak to wygląda w praktyce - ile takiej osobie sie placu, czy sprząta gdy Was nie ma czy gdy jesteście itp. Myślimy o jednej wizycie tygodniowo...

Gość gość
lepiej nie bo jak zatrudnisz dziewczynę to Twój mąż kotku pójdzie z nią do łóżka i będą mieli stosunek czyli on wsadzi siusiaka do jej pipci

Gość gość
Gościu 14:29 to nie telenowela, nie zamierzam brać młodej, roznegliżowanej siksy ani nie zamierzam dawać jej mieszkania... Ktos przychodzi, sprząta, wychodzi...

Gość gość
no już to widzę ,jak płacicie jakiejś babci 5 zeta za godzinę a ona jest cala w skowronkach...

Gość gość
+stara babcia da rade wszystko dokladnie szybko sprztnac nie sadze , nie wiem czy da ci cos wizyta 1 raz w tygodniu ja u siebie spratam codziennie na bieżąco :)

Gość gość
Ja tez sprzątam na bieżąco, chyba jak każdy, ale raz w tygodniu robię generalne porządki, mycie wanny i takie tam. Poza tym nie chce jakiejś babci ani nie zamierzam płacić 5zl za godzinę :/ myślałam o 100zl/dzien (8h?) ale pytam panie, które z takiej pomocy KORZYSTAJĄ jak to u nich wygląda...

Gość gość
To zalezy czy masz duże mieszkanie i co trzeba ogarnąć. Do moich znajomych przychodzi sprzątaczka raz w tygodniu, ale to za malo... Siedzi gdzies od 8 mej do 18 tej i tylko podstawowe rzeczy zrobi, tzn kurze, podłogi, lazienka, takie podstawowe prace cotygodniowe. Jak trzeba w szafach posprzątać albo poprasować to juz nie starcza czasu, wtedy zostaje jeszcze dluzej za doplata albo oddzielny dzień. Raz w tygodniu

Gość gość
W 10 godz to można bardzo duży dom wysprzatac. Nie przesadzajcie. Sama sprzątam zawodowo i 7 pokoi, 3 łazienki, ogromna kuchnia, przedpoje robię w 5 godzin (i to nie byle jak) czasami się wyrobię w 4 i pół godziny. 10 godzin to chyba jak z przerwą na kawę co 20 min. Tylko jak nikogo nie ma w domu sprząta się szybciej i dokładniej

Gość gość
Ja płace 15 zł za godzinę, dziewczyna przychodzi raz w tygodniu , z tym ze w 1 tygodniu sprząta dół domu ( bardziej użytkowany) a raz na 2 tyg cały dom . Czyli w 1 tyg przychodzi na 2 godziny w 2 gim na 4.Z tym ze zaczyna mnie ona denerwować bo nie sprząta zbyt dokładnie,np listwy przypodłogowe są zakurzone a dwa nie umie( mimo naszych instruktarzy) obchodzić sie z naturalnym drewnem na podłogach i kamieniem w łazienkach wszystko by cifem myła , chyba czas na zmiany

Gość gość
W te 10 godzin sprząta caly duży dom, zmienia pościel, nastawia pranie, lodówkę myje, kafelki w lazienkach, podłogę w garażu itp, sprząta bardzo dokladnie, nie każdy się tam sprawdził, bo wlasciciele są wymagający, ale tez sporo placa, mimo to i tak nie starcza co tydzien czasu na wszystko.

Gość gość
To zalezy czy ktos jest pedantem czy chce mieć z grubsza ogarnięty dom.

Gość gość
Hej, z grubsza to sama sobie mogę ogarnąć po pracy, takze chodzi mi o porządne posprzątanie :) mieszkanie ma 80m2, wiec to raczej nie jest duza powierzchnia (2 sypialnie, salon z jadalnią, kuchnia, łazienka, wc, przedpokoj, balkon). Chodzi mi o samo sprzatanie, bez prania, bez mycia okien. Tak myślę, ze 8h spokojnie wystarczy, bo sama cale mieszkanie wysprzątam w 6 ;)

Gość gość
Hmmm to z tego co piszecie to w tym czasie mogę mieć też poprasowane i jednak z oknami czy praniem firanek co jakiś czas... Fajnie :) miasto jest małe, więc myślę, że 12-15zl/h będzie wystarczającą kwotą, jak myślicie? Ah, no i jeszcze najważniejsze - skąd najlepiej wziac taka osobę? Czy są jakies strony internetowe gdzie można znalezc jakąś odpowiednią osobę? Bo "po znajomości" nikogo nie mam, a nie chciałabym tak w ciemno obcej osobie caly dobytek zostawić ;)

Gość gość
Jak nie masz wyjścia to spróbuj z Internetu, ale balabym sie... Może jakies ogłoszenia wiszą w Twojej okolicy i np okaże sie ze taka pani juz sprząta w Twoim regionie, może jacyś ludzie ja znają... Popytaj sąsiadów, znajomych. Zazwyczaj te dobre panie nie umieszczaja ogloszen w Internecie, przynajmniej, te które ja znam... Maja prace z polecenia, czasem aż za dużo.