Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Temat o relacjach w pracy. Jak reagować?

Polecane posty

Gość gość

Pracowała nas grupa osób. Jedna z osób była cięta na mnie(ale tylko jak byłyśmy sam na sam). Zresztą potem się okazało, że nie tylko na mnie. Niemiła i chamska. Mi włączyła się agresja i odpowiadałam tak, żeby zabolało i żeby w końcu dała mi spokój. Potem ta osoba poskarżyła się reszcie jak się zachowuje. Jedna część(ta która uważała ową osobę za miłą) była zszokowana i nie dawała mi spokoju, bo ciągle chcieli o tym gadać, a druga część(ta która miała to samo co ja)mówiła, że po prostu olewa te docinki. Jak myślicie? Pytam się na przyszłość jakby mnie znowu coś takiego spotkało w kolejnych pracach. Odgryzać się czy olewać? Zwłaszcza kiedy jesteście na tym samym poziomie w pracy z daną osobą, która was atakuje.

Gość gość
Moim zdaniem olewać, bo odgryzając się można zabrnąć w niepotrzebne wyjaśnienia nawet grupowe, jak Ci sie to właśnie zdarzyło. Choć wiadomo, ze krew nie woda i czasem człowiek prędzej pysknie niż pomyśli. Ale jedyna sensowna strategia to olewać

Gość gość
Tak tylko myślałam, że będę tam dłużej pracować, więc bałam się, że z czasem będzie sobie pozwalać na więcej, więc na dzień dobry wolałam jej pokazać, że się nie dam.

Gość gość
Ani jedno ani drugie. Przy najblizszej okazji jak bedzie Cie atakowac, najlepiej jak bedziecie w duzej grupie, odpowiedz grzecznie ale stanowczo ze nie zyczysz sobie takiego traktowania.

Gość gość
wypierdohl mu z buta w twarz poza pracą albo j*bnij z pięści w morde zazwyczaj skutkuje

Gość gość
Napisałam przecież, że jak jesteśmy sam na sam dopiero ta osoba zaczyna być niemiła. Czytajcie ludzie ze zrozumieniem -.-