Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pranie w nocy ,niewolno czy wolno

Polecane posty

Gość gość
ja piore I odkurzam o ktorej chce, moi sasiedzi sie ****aja o ktorej chca.

Gość gość
Ja też nie zwracam uwagi na to, która godzina tylko, wyliczam o której będę w stanie to pranie wywiesić. I tak jak idę spać o godzinie 3 nad ranem to nastawiam pralkę na 9-rano bo jak wstanę około 11stej to powieszę Jak idę spać o 22giej to nastawiam pralkę na 4 bo jak wstanę o 7mej to powieszę. Jak mi wygodnie tak włączam pralkę. Moja pralka jest cicha jak wiruje nie słychać nawet w mieszkaniu moim. Mieszkam w kamienicy nie bloku Czasami słyszę pralkę sąsiadów na górze jak wiruje-jakiś stary grat bo chodzi im po całej łazience Ale słychać tylko w łazience-niesie się wentylacją.

Gość gość
Ja chwilowo mieszkam w bloku i jakoś się nie umiem dostosować ;-) przyzwyczajona jestem wstawiać pralkę nad ranem, wtedy rano rozwieszam pranie i wieczorem często już zbieram suche. Jednak w bloku o 3-4 wstawiać prania może nie powinnam... odkurzam kiedy jest taka potrzeba, odkurzałam ostatnio w trzech króli, bo choinka się sypała i zaraz widzę jak ludzie z kościoła idą... może nie powinnam w święto odkurzać? Nikt mi uwagi jeszcze nie zwrócił, ale możliwe, że coś mówię, bo jednak słychać w bloku wszystko. Mąż mówi, że jak na obiad dzieci wołam to pod blokiem słychać... ja po prostu przez lata tak wołałam, bo kuchnia była na innym poziomie niż pokoje i tak mi zostało. Myślę, że trzeba zachować rozsądek, żeby jednak nie przeszkadzać za bardzo sąsiadom.

Gość gośćaaa
A ja mieszkam w takim starym komunistycznym bloku wybudowanym ponad 40 lat temu. Nic nie słychać praktycznie, gdy ktoś pierze to wirowanie słychać ale tylko w łazience i bardzo cicho, przy codziennym szmerze nawet tego nie słychać. Sąsiad słucha głośno muzyki bardzo głośno, bo gdy otworzy okno to słychać na całe osiedle, ale u mnie w domu przy zamkniętym oknie nic nie słychać, a jak wyjdę na klatkę to masakra. Sąsiadce z góry oczywiście wszystko przeszkadza, ale to taki typ ona chyba specjalnie nasłuchuje i jak usłyszy cokolwiek że ktoś słucha muzykę nie ważne czy głośno to zaraz wali po grzejnikach, chyba nienawidzi muzyki :) Mieszkanie może nie ma atrakcyjnego rozkładu pokoi ale jak pójdę do znajomych którzy może i mają fajnie przestronnie i nowocześnie ale za to słychać jak sąsiad pierdnie albo ma sraczkę he he he

Gość gość
Między 22 a 6 rano nie powinno się nastawiać pralki, chyba, że ktoś ma całkowicie wyciszoną.

Gość gośćJACUŚ
Mam nocną taryfę i mieszkam w bloku ale do głowy mi nie przyszło prać po19,oo. Mieszkają obok mnie ludzie starzy, chorzy itp. Nie muszę być zwykłym prostakiem a socjopatą nie chcę. Nocna do niczego nie upoważnia . Artykuł 51 Kodeksu Wykroczeń się kłania.

Gość gość
Do 22 mozna, chyba oczywiste

Gość Jeanny123

Prawo jest takie żeby nie zakłócać ciszy nocnej po 22 i tak powinno być.  Jeżeli ktoś włącza pralkę i pralka dudni  tak że sąsiad ją słyszy to przepraszam bardzo ale  powinien ta pralkę sąsiad grzecznie wyłączyć A jak nie to policję trzeba wezwac  albo sąsiad skoro nie rozumie że po 22 nie włącza się pralki to Ciborz  się kłania  , bo normalni ludzie nie pióra o takiej porze , chyba że samoluby albo ludzie umyslowo  chorzy