Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile zaplacic gosposi

Polecane posty

Gość gośćula
u mnie w miescie znalazłabyś bez problemu za 4 zł/h ,taka bida , jednak ja uważam że 1700-2000 zł /mc będzie w sam raz . Daj 1700 i powiedz że jest możliwość podwyżki ,lub ewentualnych bonusów na święta itp i jak dziewczyna będzie ok ,a Ciebie stać to jej dokładaj.

Gość gość
Lubisz być bita metalowym prętem?

Gość gość
ooooo to jak chodzicie do szkoly to pewnie biedy w zyciu jeszcze nie zaznalyscie :P że takiej pracy nie podejmiecie , no cóż każdy ma prawo robić co chce. Prawde mówiąż, uważam ,że zazdrość was zjada ,że kobietę stac na oplacenie takiej gosposi a was nie...... no ,ale przeciez wy sie uczycie to też nie macie hajsu :D

Gość gość
10 zł powinno być ok. Daj ogłoszenie i się zorientuj, czy są chętne.

Gość gość
prawdę mówiąc mialo być - bo zaraz biedne polonistki po studiach saie odezwą bez pracy placy i perspektyw

Gość gość
Lubisz być bita metalowym prętem? x Walnij się nim w łeb a potem w krocze.

Gość gość
Czytać ze zrozumieniem też nie potrafisz. Chodziliśmy- czas przeszły, a nie chodzimy, bo to czas teraźniejszy. O jaką zazdrość ci chodzi. Nie jesteśmy ofiarami losu, żeby zatrudniać służące. Jest tyle sprzętów, które ułatwiają domowe obowiązki, że nikt normalny nie robi dramatu z mycia czy odkurzania podłóg. Za mnie robią to i roboty. Tamte czasy przeminęły- pobudka.

Gość autorkasasfcasd565
Mnie przerażają tutaj ta nienawiść i wyzwiska: wysrałaś dziecko? Idiotka? Bachora? Sracza? Co to ma być? W sieci każdy odważny ale najgorsze jest to,że takie osoby chodza sobie po ulicy. Widzicie ile mają w sobie złości? Dziękuję za wszystkie mądre wypowiedzi . Nigdzie nie napisałam,ze chciałabym kogoś zatrudnić za 4 zł ponieważ sama jestem zdania,że jest to wyzysk. Wiem,że pewnie ktoś by się znalazł ale nie w tym sens. Chciałabym jednak znaleźć kogoś odpowiedniego, ogarniętego. Jeszcze nigdy nie dawałam takiego ogłoszenia. Lepsza będzie lokalna gazeta czy tablica?

Gość gość
haha biedota , jakby mnie bylo stać na gosposie to bym brala po co sie przemeczac, a matki polki beda udawac ,ze je stać ale niechcą haha. na tablice bym dala ogloszenie

Gość gość
I tak jak wcześniej już pisałam - MOGŁABYM TO ROBIĆ SAMA ALE NIE MAM NA TO CZASU. Oczywiście,że sprzątanie i gotowanie to nie problem. Jednak opieka nad dzieckiem trochę czasu jednak zajmuje. Niby mogłabym wygospodarować te 10 godzin dziennie przed komputerem i jednocześnie opiekować się dzieckiem i sprzątać ale po co skoro chodziłabym niewyspana i zmęczona jak zombie? Nie w tym sens.

Gość gość
Jest w mojej miejscowości prywatny żłobek gdzie mogłabym oddać córkę ale jestem zdania,że 6 miesięcy to jednak za mało :( Z drugiej strony sama opiekując się córką nie miałabym szans na pracę zawodową a ciężko byłoby mi z tego zrezygnować. Dam ogłoszenie na tablicy. Myślicie, że lepiej jest zatrudnić młodszą osobę czy starsza? Czy po prostu nie ma różnicy i ludzie są różni?

Gość gość
Ja płacę za sprzątanie i prasowanie 170 zł za 8 godz. Pani przychodzi 2x w tygodniu a mieszkam w dużym mieście. ps. Tak się zastanawiam...po niektórych wpisach, kto to odpowiada ?

Gość gość
no jak to? chcesz płacić za sprzątanie, gotowanie i opiekę nad dzieckiem??? przecież w Polsce to się nie nazywa "praca" tylko "siedzenie w domu i oglądanie seriali"!!! przecież zawsze wszyscy mówią i piszą , że opieka nad dzieckiem i prace domowe to zwykłe siedzenie w domu i nie nierobienie!

Gość gość
dokładnie! wiele kobiet wychowuje dzieci i prowadzi dom za talerz zupy a i tak muszą ciągle wysłuchiwać jakimi to są pasożytami i darmozjadami - więc jak dasz gosposi ten talerz zupy dziennie to będzie aż nadto!!!

Gość gość
a potem wątki na kafe "nie mam na jedzenie czy nie mam za co kupić dzieciom kurtek " bo się nie chce pracować, wiem bo sama długo szukałam pani do sprzątania.

Gość gość
Bo to jest pasożytniczy styl życia. To wszystko można wspólnie z rodziną zrobić po pracy

Gość gość
no to autorka niech też to robi z rodziną po pracy a nie zawraca tyłek innym kobietom!

Gość gość
Bo to jest pasożytniczy styl życia. To wszystko można wspólnie z rodziną zrobić po pracy XXX słyszałyście matki i żony? wychowywanie dzieci, opieka nad nimi i prace domowe to PASOŻYTNICTWO!!! a teraz wytłumacz mi mądralo jak mam zawieźć i przywieźć dzieci do i ze szkoły a także zrobić im obiad, zakupy, pranie i sprzątanie skoro mąż jeździ w trasy bo jest kierowcą a ja miała bym iść do pracy na ósmą rano

Gość gość
A o świetlicach szkolnych to pewnie nie słyszała. Wszystkie matki zawożą tam dzieci przed pracą i odbierają po jej zakończeniu. Po 8-9 godzinach pracy jest jeszcze kupa czasu na obowiązki domowe. Doba ma 24 godziny. Nie każdy jest ofiarą losu

Gość gość
aha! czyli dzieci mają siedzieć w świetlicy od siódmej rano do osiemnastej wieczorem, tak? a jak w jakiej szkole nie ma świetlicy to co wtedy?

Gość gość
Po 8-9 godzinach pracy jest jeszcze kupa czasu na obowiązki domowe. Doba ma 24 godziny. xxx a pewnie! przecież jeszcze jest noc! przecież te pasożyty w spódnicach nie powinny spać, nie zasłużyły na to!

Gość gość
Nie ma szkół bez świetlic

Gość gość
Czego dostajecie takiej histerii? Wraca się do domu o godz 16-17. Ile masz jeszcze godzin? Chyba nie idziesz od razu spać?

Gość gość
racja! 😠 i 6miesięczniaka też do świetlicy !!😠 słyszysz Autorko? :D

Gość gość
Są jeszcze weekendy, gdzie można coś ugotować na kilka dni, posprzątać

Gość gość
Dla pół rocznych dzieci są żłobki

Gość gość
Nieudana próba usprawiedliwienia swojego nieróbstwa

Gość gość
gość dziś Dla pół rocznych dzieci są żłobki xxx owszem ale tylko w dużych miastach i nie dla wszystkich!

Gość gość
twoje pieniadze autorko, rob jak uwazasz, nie pytaj o zdanie kafeterianek, nie maja prawa zagladac do twojego portfela :)