Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ANIAmamaMAI

dieta 1200 kcal i zero efektów :(

Polecane posty

Kurcze no co jest ze mną nie tak chciałam schudnąć tak z 5 kg i ponieważ niedługo mam rodzinna imprezę to chciałabym się z tym uporać tak przed końcem miesiąca no może nie całkiem ale chociaż częściowo. Więc postanowiłam sobie zastosować dietę taką 1200 kcal i oczywiście w zero słodyczy, trochę ruchu nie chciałam przesadzać z tym ruchem żeby się za bardzo nie osłabić ponieważ dieta 1200 jest dla mnie dość radykalna więc najczęściej jest to hh 40 min albo ok 1h orbitreka do tego jakieś tam kilka ćwiczeń innych w ciągu dnia aha i jeszcze kupiłam sobie wspomagacz slimitin podobno dobrze działa przy diecie a tu ku mojemu zaskoczeniu po tygodniu NIC, kompletnie zero jakiegokolwiek efektu :( no jestem załamana nawet pół kilo nie spadło a przecież zawsze na początku kilogramy lecą najszybciej. No jestem załamana i nie wiem co jeszcze mogę zrobić.

Gość gość
mam tak samo , tez mam 6 kg i nic na mnie nie dziala, od poniedzialku wskakuje na sb , moze sie uda

kurcze no ale przez co tak się dzieje? nie wiem już co zrobić jestem bardzo zła bo przecież przez samo ograniczenie do zera słodyczy powinno już coś spaść bo ostatnimi czasy jadłam ich dość sporo codziennie a teraz nic, pilnuje zdrowej i zróżnicowanej diety, liczę kalorie, zażywam ten cały slimitin który miał bardzo dużo dobrych opinii noo i hula hop do tego codziennie, może to nie wiele ale mimo wszystko spalam na nim ok 150 kalorii a mimo to nie chudnę i to w ogóle :( załamka totalna

Gość gość
Po pierwsze to jest szok dla organizmu i on zanim zacznie spalac tluszcz musi walczyc o jego zachowanie po drugie woda sie tak szybko z organizmu nie ulotni.po trzecie na takiej diecie szybko Ci sie metabolizm zwolnij musisz raz na dwa tyg minimum zjesc na kebaba lub cos mega tlustego okolo 500 kcal albo wiecej ,zeby przyspieszyc metabolizm.czyli jak jesz 1200 raz na dwa tyg zjedz 1700 kcal.daj sobie czas i sie mierz sprawdz wymiary waga czesto klamie.po juz nie wiem ktore daj sobie czas poczekaj jeszcze tydzien masz do zgubienia stosunkowow malo kg wiec bedziesz chudnac wolniej niz ktos kto ma do zgubienia 20 pol kg tyg to i tak bedzie sukces.powidzenia ,ale i tak ustrzegam,ze po takiej diecie jak nadle odstawisz cwiczenia i zaczniesz jesc normalnie efekt jojo bedzie na pewno

pomocy, jaką dietę powinnam zastosować, żeby w końcu schudnąć? doradźcie coś błagam bo już jestem załamana totalnie aż odechciewa mi sie dalej trzymania diety bo nie mam pojęcia czy jest jakiś w tym sens czy nadal nie będzie żadnych efektów? Jak to w ogóle możliwe że nic nie chudnę?

Gość gość
ruszaj sie wiecej ogranicz slodycze ,napoje slodzone,biale pieczywop jakies fastfoody,smieciowe jedzenie poj duzo wody i cwicz wystarczy jedz czesciej a mniej naprawde to wystarczy

ok więc tak słodyczy zero, napojów słodzonych również cukru do herbaty i kawy nie używam od kilku lat, fast fudów nie jem, chipsów itp również, piję dużo w ciągu dnia herbat czerwonej i zielonej właściwie zastąpiłam nimi zwykła czarna, pieczywo tylko żytnie razowe lub chrupkie, wody niegazowanej zwykłej również sporo piję, ogólnie mam dość sporo ruchu w ciągu dnia a do tego ok 40-45 min ćwiczeń wieczorem i nic...

ze słodyczami trzeba uważać. cukier jest ważny dla organizmu. lepiej żeby długo nie było poniżej normy. czasami trzeba coś śłoedkiego zjeść.

Eryk tak ale co jesli dla mnie cukier jest jak nałóg jak nie jem to nie jem jakoś to jest ale jak zjem ciasteczko, czekoladkę to dopiero mój apetyt na słodycze rośnie i jem ich co raz więcej

Gość gość
ja tez jak zaczne slodkie to jem do konca a jak nie zaczne to nie jem a pozatym cukier jest w innych produktach ktore jemy wiec chyba starczy

Gość gość
to tak trzymaj daj sobie czas najwazniejsze to cwiczyc i nie jesc cmieci czekaj wiem,ze ciako sie czeka,ale uwierz ,ze nawet nie bedziesz wiedziala kiedy a kg poleca

Gość gość
Normalne, że zero efektów, bo to jest głodówka i organizm uznał, że skoro nastał czas głodu to trzeba oszczędzać każdą kcal. Zdrowa diet to minimum 1500 kcal, z tego 1/3 z tłuszczy. Węglowodany proste tylko w pierwszych 2 posiłkach. A "wspomagacze" możesz od razu wywalić do śmieci.

Gość whitemice
Na takich ''dietach'' to można tylko odwodnienia organizmu sie nabawić. Powinnaś jeść racjonalnie dostosowując dietę do ćwiczeń, bo przy zrzucaniu wagi ćwiczenia są bardzo ważne. Nie ma płaskiego brzucha od samego niejedzenia, bo skóra nie ma szansy się uelastycznić i odstaje nieładnie. http://metasport.pl/ - poszukaj tutaj treningu dla siebie i do tego treningu odpowiedniego planu diety.

Po pierwsze wyrzuć tabletki i wszelkie wspomagacze do śmieci, Po drugie stanowczo za mało kalorii, zwłaszcza że ćwiczysz codziennie, co najmniej 300-400 kcal powinnaś dodać. Po trzecie napisz konkretnie co jadasz, bo na razie wiem tylko, że chleb i zero słodyczy, więc ciężko cokolwiek powiedzieć na temat Twojej diety. Po czwarte zapomnij o wadze, używaj centymetra i mierz obwody;)