Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

los pitufos

Co sądzicie o takich zagraniach młodych ludzi???

Polecane posty

W pracach wymagają status ucznia/studenta, praktycznie wszędzie???? młode osoby zapisują się często do szkół policealnych tylko po to, żeby mieć jakąkolwiek robotę, dzisiaj usłyszałam od pewnej osoby, że to nieuczciwe do osób które chcą zdobyć zawód czy wykształcenie wyższe ale dlaczego? czy komuś robi się krzywdę, słyszałam też, że często ZUS i kuratorium polują na lewych uczniów, słuchaczy, studentów.

Gość gość
Ale ty jesteś hipokrytka. Sama niedawno pisałaś, że to byłby jeden z warunków przyjęcia pracownika do pracy, gdybyś była pracodawcą. Ktoś się o twój pogląd oburzył, to napisałaś, że każdy orze jak może, czy coś w tym stylu.

Ale to nie oto chodzi, bo ja sama tak kiedyś zrobiłam i koleżanka mi powiedziała, że to nieuczciwe, a ja nie wiem co w tym nieuczciwego. Czyta babo ze zrozumieniem.

Gość gość
Babo to do swojej matki ok? To ty czytaj ze zrozumieniem, wtórna analfabetko. Jak to nie o to chodzi? Młodzi zapisują się do takich szkół, żeby znaleźć jakąkolwiek robotę. Tak napisałaś. A dlaczego tak się dzieje? Bo pracodawcy tego chcą. Taki pracownik nawet nie musi chodzić do tej szkoły, ważne, że się zapisze. To nieuczciwe i złe ze strony pracodawców, bo pracownik nie ma opłaconego w tym przypadku należnego mu zusu. Właśnie dlatego byś tylko uczniów zatrudniła. A dlaczego nieuczciwe wobec tych, którzy chcą zdobyć zawód, czy wykształcenie wyższe? Może z powodu ograniczenia liczby miejsc w danej szkole? Jesteś tępa, roszczeniowa, szukająca wszędzie kasy dla siebie, wszystko co robisz w tym celu to według ciebie jest super, nieważne po której stronie byś nie stała. Nawet wobec rodziców jesteś nieuczciwa. Rozpieszczona naciągaczka.