Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Welon. Czy warto w niego inwestować? Kupował ktoś na Allegro?

Polecane posty

Gość gość

Chciałam się Was poradzić w kwestii welonu. Marzę o pięknym, długim welonie wykończonym koronką. Problem w tym, że w salonie taki welon kosztuje ponad 500 zł. Na Allegro znalazłam podobny, ale za 130. Myślicie, że one się różnią jakością? Czy po prostu salony ślubne mają tak wywindowane ceny? Gdzie kupowałyście swoje welony?

Gość gość
A z czego jest zrobiony ten welon z Allegro? Warto sprawdzic czy material jest dobry jakosciowo. A tego czy jest ladnie wykonczony nie sprawdzisz, ja bym sie bala zamawiac w ciemno cos co sie naklada na tak srategiczne miejsce jak glowa :D Buty zamawialam z internetu, ale to jednak malo widoczna czesc garderoby, jakies niedociagniecia ujda jeszcze.

Gość gość
Ja miałam długi piękny koronkowy welon z salonu Madonna. Te tańsze miały się nijak do tego oryginalnego. Może poszukaj na allegro, tablicy itp może ktoś sprzedaje taki oryginalny. Tylko pamiętaj długi welon jest piękny, ale nie nadaje się do przetańczenia całej nocy i warto zakupić sobie jeszcze krótki na wesele. No chyba że w trakcie wesela będziesz już bez welonu.

Gość gość
Dzięki za poradę :) po ślubie zamierzam zdjąć welon. Nawet przez myśl mi nie przyszło, żeby bawić się w nim całą noc ;)

Gość gość
Wg mnie głupio na weselu już nie mieć welonu, z tym zapasowym krótkim dobry pomysł i będzie czym rzucać :)

Gość gość
Też to biorę pod uwagę, ale nawet gdybym nie miała na weselu welonu to myślę, że nic się nie stanie. Jest to wygodniejsze. Widziałam kilka PM, które po kościele zdejmowały welon i było ok :) zawsze podczas otrzepin można rzucać bukietem/podwiązką albo takim "prowizorycznym" welonem, który dziewczyny czasem kupują na wieczór panieński.

Gość gość
dobry welon musi kosztować, ja za swój 6 lat temu zapłaciłam ponad 300 zł, a długi nie był (choć teraz trochę żałuję), koleżanka w tym samym czasie kupiła welon za 100 zł i różnica była niestety ogromna, a szkoda bo mają piękne zdjęcia, które ten okropny welon nieco psuje, nie zdecydowałabym się na zakup na allegro

Gość gość
nie otrzepin, a oczepin, a brak welonu podczas przyjęcia jest okay, tylko fajnie wyglądają wtedy świeże kwiaty we włosach

Gość gość
Haha faktycznie wkradł się błąd- oczywiście oczepin :) będę miała świeże kwiaty we włosach, dlatego chyba zrezygnuje z welonu na przyjęciu weselnym. I dzięki za poradę odnośnie welonów z allegro. Skoro są kiepskiej jakości to wolę zapłacić więcej i mieć ładny, porządny welon.

Gość gość
również polecam welony Madonna, szczególnie koronkowe piękne są :)

Gość gość
Warto inwestować, różnica na żywo i na zdjęciach jest kolosalna! Wiele panien młodych rezygnuje z welonu, bo są wg nich brzydkie, ale jak szukają wśród "taniochy", to nic dziwnego że brzydkie i tandetą zalatuje

Gość gość
Ja swój ślub miałam w kwietniu tego roku. Udało mi się zakupić piękny koronkowy welon Madonny w internecie. Zawsze to trochę taniej niż w salonie, a i zaraz po ślubie udało mi się go odsprzedać praktycznie za taką samą cenę jak kupiłam :) Czasami opłaca się poszperać trochę w necie, ale na niemarkowy welon nie zdecydowałabym się, bo to już nie ta jakośc koronki.