Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny, prosze pomocy. Jakie badania zrobic dziecku...

Polecane posty

Gość gość

Moja corka ma 2 lata. Odkad pamietam strasznie sie poci, suplementowalam jej witamine d, robilam proby potowe... Ale to juz przechodzi ludzkie pojecie. Dzis siedziala na rowerze - ja pchalam. Byla duzo cieniej ubrana niz ja. Ja zmarzlam, a ona calusienkie plecy mokre, az kurtka wilgotna... Bluzka jakbym wyciagnela ja z prania... I tak jest ciagle, juz nie wiem jak ja ubierac. miala na sobie bluzke bawelniana i cienka kurteczke, tez przewiewna. Juz wymiekam... a jak pobiega to w ogole jak z kapieli. Latem to przeszlo, ale teraz???

Gość Adź
Trochę dziwne, nie ma nadwagi? Albo oddycha ciężej jak się zmęczona? Moja mała też się pocila bardzo włosy mokre całe ale jak miała 4 lata to przeszło

Gość gość
zaznacze ze na tym rowerze bylysmt od 17.30- 19.30 wiec juz nie bylo cieplo...

Gość gość
A co na to lekarz?

Gość gość
Lekarz: dziecko jest zdrowe, radosne, prosze sie nie wyszukiwac chorob... robilam nawet testy na mukowiscydoze, bo to juz naprawde nie jest normalne pocenie... corka nie ma nadwagi. Nie oddycha tez ciezko przy i po wysilku. Juz sama nie wiem gdzie sie udac. testy alergiczne tez nic nie wykazaly. Ale ponoc z krwi w tym wieku czesto nie wychodza...

Gość gość
Więc po prostu takiej uroda, minie nie stresuj się to tylko dziecko

Gość gość
Dokładnie, skoro lekarz wyklucza chorobę, to taka jej uroda. Ja mam bliźniaki, z których jeden wiecznie marznie, a drugi się poci (no może nie aż tak, że mu pot po plecach spływa, ale kołderką w nocy musi być przykryty od pasa w dół jedynie, albo nawet wcale, bo inaczej budzi się zlany potem) i już dawno nauczyłam się ich ubierać inaczej w sensie grubości ubrania czy warstw. Taka uroda, ot co.

Gość gość
A na tarczycę miała robione badania ? Wit d? Fosfor, wapń, fosfataza zasadowa ?

Gość gość
Jeszcze badania w kierunku cukrzycy, gruźlicy, nadnercza. Może to tez być reakcja na stres, czy ma jeszcze jakieś inne niepokojące objawy ?

Gość gość
Może to choroba, ja w pracy miałam przeraźliwie pocacego się kolegę, jego pot był nie do wytrzymania nawet perspiranty nie pomagały. Jest taka choroba tylko nie wiem jak się nazywa