Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bedzie wiecej wezwan rezerwistow

Polecane posty

Gość gość

RMF FM informuje, że dotychczasowe plany mówią o wezwaniu co najmniej 60 tys. rezerwistów. Na obowiązkowe szkolenia będą powoływani żołnierze rezerwy, którzy w przeszłości byli w wojsku. Dotyczy to osób do 50 roku życia oraz podoficerów lub oficerów do 60 lat.

Gość gość
Teraz dopiero? Potrzebna była wojna u sąsiada, by polski rząd wziął się za armię?

Gość gość
a jak ktoś ma kategorie D? to tez biorą?

Gość gość
Słuchajcie, jak to jest? Słyszałam, że jeżeli mężczyzna pójdzie na studia, to nie idzie do wojska, więc jak w końcu jest?

Gość gość
Kiedyś po studiach był SOR (Szkoła Ochotników Rezerwy) o ile pamiętam rok to trwało. Za granicę nie mógł wyjechać ten, kto nie miał uregulowanego stosunku do służby wojskowej, powszechny pobór do zasadniczej służby wojskowej na okres od ok. 2 do 3 lat (w MW).Coś w trawie piszczy...

Gość gość
Nie wysle meza na wojne za posranych ukrow banderowcow, faszystow. Nigdy

Gość gość
Twój mąż kretynko będzie walczyć za Polskę, nie za Ukrainę. Gdyby zachód pomógł naszym sąsiadom, to już dawno byłoby po wojnie i Polacy nie dostawaliby wezwań.

Gość gość
Ale kto konkretnie dostanie wezwanie? NIech ktos napisze, bo nie moge znalezc w internecie. Jezeli moj chlopak mial kat. D to tez dostanie?

Gość gość
"Gdyby zachód pomógł naszym sąsiadom, to już dawno byłoby po wojnie i Polacy nie dostawaliby wezwań. " nikogo nie obchodza Ukraincy. sami wywolali chaos w kraju to Putin skorzystal. zachod za nich ginac nie bedzie

Gość gość
eh, k.rwa...sama se wyszukałam. NIech sie bujają, ja tam go nie puszcze na żadną, ale to na żadniutką wojne, niech sie te tłuki z euroburdelu idą wyrzynać, putin niech jedzie se na wojne wsiok jeden i ta cala reszta tego downiarstwa....

Gość gość
Bujać to się mozsz Ty! W tym temacie to Twoje zdanie najmniej się liczy."Obrona ojczyzny jest prawem i obowiązkiem kazdego obywatela"

Gość gość
gość dziś Bujać to się mozsz Ty! W tym temacie to Twoje zdanie najmniej się liczy."Obrona ojczyzny jest prawem i obowiązkiem kazdego obywatela" X a może ty? Lolu jeden. Zamknij dziób. Jedną od kretynki wyzwales a teraz mnie wyzywasz frustracie