Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie dam sie wrobic

odmowilam bycia matka chrzestna

Polecane posty

Gość nie dam sie wrobic

czesc wszystkim. napisze w skrocie,odmowilam bycia matka chrzestna.mam siostre cioteczna,ktorrej nie widzialam prawie 20 lat,zero kontaktu,nawet nie wiem jak ona teraz wyglada,wiem tylko,ze wyszla za maz i niebawem urodzi.nie znam nawet jej nazwiska po mezu.zarowno ona jak i ja,nie zabiegalysmy o kontakt,poprostu wchodzac w dorosle zycie,kazda z nas poszla inna droga i umarlo wszystko smiercia naturalna. wszystko az do wczoraj.nagle zadzwonila do mojej ciotki,by ta podala nr mojej mamy(ciotka nie zna moje nr,stad to posrednictwo),a nastepnie poprosila mame,by ta podala moj nr.mama podala.wiec zadzwonila.zapytala,czy zostane matka chcrzestna,a ja prosto z mostu,ze sorry,ale po prawie 20 latach i zerowym kontakcie,to troche nawet nie wypada,i ze stawia mnie w glupiej sytuacji,wiec stanowczo mowie nie. matka mi teraz truje,ze jak to tak,to w koncu rodzina...ale kufa jaka rodzina?ja nawet nie wiem jak ona wyglada:D co myslicie o mojej odmowie?

Gość gość
Dobrze zrobiłaś,to żadna przyjemnośc.Pozniej beda uważali że na każde okoliczności musisz robić prezenty jakbyś miała obowiązek.

Gość gość
myśle że dobrze zrobiłaś, a bycie matką chrzęstną to obowiązki duchowe ale również finansowe, finansowe bywaja nawet większe niż duchowe

Gość gość
i ok, nie daj sie wpedzic w poczucie winy tej bandzie katolickich hipokrytow, nie chcesz czegos robic to tego nie robisz i juz, koniec kropka. Twoje zycie, twoje wybory, twoja odpowiedzialnosc.

Gość gość
No i prawidłowo zrobiłaś.

Gość gość
POWINNA się wstydzić, co to w ogóle ma być? Pewnie usłyszała,że Ci się dobrze powodzi i tylko z tego względu chciała Cię wrobić w bycie matką chrzestną. Na pewno ma wśród bliższej rodziny, koleżanek, znajomych osoby, które mogłyby zostać chrzestną dlaczego ich nie zapytała ;]

Gość gość
gosc 21:48 100% racji

Gość gość
heh po 20 latach zaproszenie to już niezłe poczucie humoru trzeba mieć

Gość gość
Jebał Cię pies, buda też autorko!

Gość gość
hmm.. z jednej strony to miałaś prawo się tak zachować . ale z drugiej taka sytuacja może dać podstawę do odnowienia relacji z tą kuzynką i nadrobienia zaległości jeśli byś chciała. Dzisiaj bardzo dużo osób nie podtrzymuje więzów z rodziną. Po latach można tego żałować.

Gość gość
co to za jezyk w ogole co? im mniej macie do powiedzenia w tym kraju, tym bardziej agresywni sie robicie, katolska choloto, nie moge sie doczekac dnia az ta dzicz wymrze i w tym kraju bedzie mozna normalnie zyc

Gość gość
Ale jakie podtrzymywanie więzów? Gdyby nie to ,że szuka chrzestnej to podejrzewam,że w ogóle nie odezwała by się nigdy do autorki. Miała w tym interes i tylko dlatego to zrobiła.

Gość gość
kontak po latach,no ale nie w ten sposob,nie w taki zobowiazujacy sposob.po za tym,jestem zdania,ze lepsze jest wrogiem dobrego,skoro kontakt umarl smiercia naturalna,to cos bylo na rzeczy,czyli nie bylo miedzy nami wiezi,a wiec tymbardziej nie bede sie pakowac w takie obowiazki.

Gość gość
Opisalas MOJÁ historié! Dokladnie! Siostra cioteczna szukala mnie poprzez Mamě,itd. I tez odmöwilam. Kategorycznie.

Gość gość
Tym sie roznimy, ze ta moja to mi obrzydliwie tylek obrobila po rodzinie ze 2-3 lata przez chrzcinami. Bezczelnosc.

Gość nie dam sie wrobic
bo ludzie to wstydu za grosz nie maja