Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Kasia2992

Tansze zakupy w Internecie w obcych walutach przez kantor walutowy

Polecane posty

Go艣膰 Kasia2992

Hej, pewnie cz臋sc z was tak jak ja robi zakupy na stronach takich jak asos, ebay itd. Bank zawsze nalicza jakas prowizje/spread od przewalutowania :( zwykle jest to 10-20gr na 1 EUR lub 1 USD. Aby tego uniknac mozna za艂ozyc konto w KANTORZE WALUTOWYM Alior Banku. Konto jest za darmo, mozna za艂ozyc kilka kobnt walutowych i zamowic do kazdego konta karte (rownie za darmo!). Robimy przelew ze swojego konta na konto pln w kantorze Alior i tam kupujemy waluty po bardzo korzystnych cenach, bez zadnych prowizji :) Mam tam konto od miesiaca i jestem bardzo zadowolona :) Wiecej na stronie: w w w. kantor. aliorbank. pl (bez spacji) Jesli przy rejestracji podacie kod: CVZF88K6LS5T dodatkowo bedzie mozna otrzymac bonusy :) Zachecam was bardzo jesli ktos lubi kupowac online, a nie chce przep艂acac ;)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 draw88
Czasem robi臋 zakupy w zagranicznych sklepach, gdzie trzeba p艂aci膰 w EUR. Walut臋 za艣 wymieniam w Pluskantor.pl poniewa偶 maj膮 najlepszy kurs i wygodnie mo偶na wyp艂aci膰 kas臋 z kantoru na rachunek odbiorcy. Kompletnie 偶adnych problem贸w z ksi臋gowaniem na zagranicznych rachunkach:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja podobnie tyle, 偶e przez platform臋 Amronet robi臋 przewalutowanie, w ten spos贸b- dzi臋ki po艣rednictwu e-kantoru czy platformy- konkretnie tnie si臋 koszty:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W e-kantorach najszybciej i najtaniej:) Kasa idzie bezpiecznym przelewem, jak z AMronet kilka razy korzysta艂am, zawsze musia艂am kodem SMS potwierdza膰 dla bezpiecze艅stwa. Nie mam zatem obiekcji aby wymienia膰 online.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 martaania
Jak robi臋 zakupy online z p艂atno艣ci膮 w EUR, walut臋 kupuj臋 na platformie Gieldawalut.com . Tam si臋 bardzo op艂aca z racji tego, 偶e kursy zawsze s膮 korzystne i prowizja dos艂ownie par臋 groszy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 S贸wik
Takie drobniejsze przewalutowania jak w艂a艣nie podczas zakup贸w na zagranicznych portalach aukcyjnych itp. warto robi膰 w Pluskantor.pl. Z minuty na minut臋 masz EUR czy USD i mo偶esz robi膰 przelew na ka偶de zagraniczne konto.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
M贸j przelew z Pluskantor.pl by艂 na rachunku po kilku godzinach, nie wiem jak z innymi walutami bo do tej pory wymienia艂em i przelewa艂em tylko EUR/PLN, Niemniej jednak to dobrze 艣wiadczy o jako艣ci us艂ug kantoru.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wikLina67
Ostatnio coraz cz臋艣ciej kupuj臋 online na zagranicznych aukcjach, moja pasja to antyki:) Jak musz臋 w贸wczas przewalutowa膰 pieni膮dze to przez Amronet. Wiem, 偶e platforma zawsze sprawnie mi to zrealizuje o ka偶dej porze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nale偶y bardzo na to uwa偶a膰, aby nie pozwoli膰 na przewalutowanie pieni臋dzy po kursie tabelowym banku poniewa偶 jest to skrajnie nieop艂acalne. O wiele lepiej jest wymieni膰 pieni膮dze w kantorze internetowym np. Kantor Ekspert a nast臋pnie otrzyman膮 od nich walut臋 wys艂a膰 jako zap艂at臋 za towar.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 CocaCola666
Polecam przewalutowania przez Amronet, kursy bardzo czytelnie przedstawione i aktualizowane ca艂y czasu, zawsze wi臋c wiadomo na ile si臋 op艂aca, ile oszcz臋dzamy itp.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No pewnie 偶e taniej przewalutujesz przez kantor internetowy ni偶 automatycznie mia艂o by to by膰 zrobione przez bank. Por贸wnaj kurs bankowy np. z Pluskantor.pl , nie wierz臋 aby艣 r贸偶nicy na swoj膮 korzy艣膰 nie dostrzeg艂a od razu:) A takie konto w e-kantorze bezp艂atnie mo偶esz posiada膰 i korzysta膰 kiedy chcesz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wielu z tych kantor贸w o kt贸rych piszecie nie znam, ale nie powiem 偶e niestety bo w jednym z nich kilka razy kupowa艂am USD, jedynie w Amronet co prawda, jednak bazuj膮c na wra偶eniach z tych przewalutowa艅 mog臋 powiedzie膰 偶e to 艣wietna opcja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mi臋tus39
Zawsze jak robi臋 zakupy z p艂atno艣ci膮 w EUR lub USD, walut臋 kupuj臋 przez Pluskantor.pl :) A to dlatego, 偶e przewalutowanie trwa dos艂ownie minutk臋 i od razu przelew mo偶na zrobi膰 na ka偶dy zagraniczny rachunek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Polecam kupi膰 walut臋 po kursie platformy na Gieldawalut.com z obni偶on膮 prowizj膮- korzystaj膮c z cashback, taniej nie znalaz艂am nigdzie, a dziala jak b艂yskawica:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Colinn7
Mnie przekona艂 pluskantor.pl, najszybsze wymiany i najszybsze przelewy- do ka偶dego odbiorcy. Nie musz臋 z powrotem na sw贸j rachunek wyp艂aca膰 kasy, tylko robi臋 transfer bezpo艣rednio z kantoru:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
www.izi.sklep.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zuzol89
Od dawna kupuj臋 r贸偶ne rzeczy na eBay i jak wiadomo ka偶demu kto korzysta z tego mi臋dzynarodowego portalu zakupowego, cz臋sto si臋 zdarza, 偶e w EUR albo w USD nale偶y zap艂aci膰. Mo偶na oczywi艣cie z rachunku w banku wys艂a膰 艣rodki i bank automatycznie je przewalutuje jednak o wiele bardziej oplaca mi si臋 to zrobi膰 przez Amronet- online i tak samo szybko, natomiast po korzystnym kursie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ciekawy pomys艂 je艣li chodzi o przewalutowanie w e-kantorze:) Musz臋 spr贸bowa膰, mam nadziej臋 偶e b臋dzie OK. Na platformie gieldawalut.com kursy widzia艂am 艣wietne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 banielka
Jak najbardziej polecam ci Gieldawalut. Mam u nich konto od roku i faktycznie, kursy maj膮 bardzo dobre. W dodatku teraz maj膮 fajn膮 promocj臋 dla nowych klient贸w - wi臋c tym bardziej warto za艂o偶y膰 u nich konto w艂a艣nie teraz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nadid
A sprawd藕 sobie ofert臋 Pluskantor.pl . Ja u nich robi臋 zawsze wymian臋, bo maj膮 niski spread (nie pobieraj膮 prowizji) i bezpieczn膮 stron臋. Dodatkowy plus - naprawd臋 szybkie przewalutowanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 adrienna
Cz臋sto robi臋 zakupy w zagranicznych sklepach i musz臋 przewalutowywa膰 PLN na EUR czasami USD. Najszybciej i najkorzystniej pod wzgl臋dem kursu jest na Amronet. Dobrze dzia艂a te偶 ich strona mobilna, za co du偶y plus.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zali
No jako艣 nie wierz臋 za bardzo tym internetowym kantorom. Czy to faktycznie bezpieczne, taka wymiana?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Papili
A masz konto w banku internetowym? Je艣li tak i nie boisz si臋 wykonywa膰 transakcji przez internet, to tym bardziej nie masz co si臋 ba膰 o bezpiecze艅stwo w eknatorze. Ja mam konto na Gieldawalut i tam zabezpieczenia s膮 w艂a艣nie takie jak w bankowo艣ci elektronicznej, czyli szyfrowane 艂膮cze SSL oraz KODy SMS. A jak sobie por贸wnasz ich kursy z bankowymi, to od razu nabierzesz ch臋ci na wymian臋 w艂a艣nie u nich.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 scenik
Tak, to standard:) Kantor internetowy jest zar贸wno us艂ug膮 praktyczn膮 jak i bezpieczn膮, a na ile korzystn膮 mo偶na przeliczy膰 np. kalkulatorem walut w Pluskantor.pl. Symulacja przewalutowania jest jak najbardziej miarodajna poniewa偶 kursy s膮 aktualizowane na bie偶膮co, a wymieni膰 walut臋 mo偶na w ka偶dej chwili.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wissard91
Czy to zakupy czy np. urlopowe plany zwi膮zane z wyjazdem za granic臋, wol臋 walut臋 wymieni膰 w kantorze online ni偶eli w banku czy te偶 tradycyjnie w okienku. W ci膮gu kilku lat ani razu si臋 tak nie zdarzy艂o aby Amronet nie oferowa艂 na tyle dobrego kursu 偶ebym mia艂a dylemat gdzie przewalutowa膰 pieni膮dze. Nawet przy tych ma艂ych wymianach waluty, w艂a艣nie zwi膮zanych z zakupami jest sporo taniej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Garbatek
Ja sobie zawsze sprawdzam kurs przez kalkulator walutowy https://cinkciarz.pl/kantor/kalkulator-walutowy i por贸wnuj臋 w innych kantorach stacjonarnych. Zazwyczaj r贸偶nica w kursie jest na poziomie 1 grosza. Mo偶na te偶 zaoszcz臋dzi膰 wymieniaj膮c przez transakcje spo艂eczno艣ciowe, bo wtedy ustalasz kurs samodzielnie i nie masz op艂at i prowizji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Trashka33
Tak, na Cinkciarzu te transakcje spo艂eczno艣ciowe fajnie dzia艂aj膮, bo sporo ludzi z tego korzysta. Sama tak kilka razy wymienia艂am hajs i zawsze by艂o taniej :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Adaria
Ja na Gieldawalut.com wymieniam zar贸wno spo艂eczno艣ciowo jak i po kursie kantoru, zale偶nie od potrzeby, priorytetu szybko艣ci zw艂aszcza sama wybieram wariant przewalutowania. Dodam 偶e kurs dost臋pny mo偶e o grosik od rynkowego si臋 r贸偶ni, tak偶e te szybkie transakcje r贸wnie偶 s膮 bardzo oszcz臋dne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Miilena27
Mowa o zakupach, a wi臋c pojawia si臋 wym贸g sprawnej p艂atno艣ci, tym samym te偶 b艂yskawicznego przewalutowania. Polecam zatem pluskantor.pl, na wymian臋 waluty si臋 nie czeka tylko po prostu realizuje po takim kursie jaki wida膰, atrakcyjniejszym ni偶 bankowy to jasne.

Udost臋pnij ten post