Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Są tu mamy niepełnosparwnych dzieci?

Polecane posty

Gość gość

czy są na tym forum matki niepełnosprawnych dzieci? jak sobie radzicie? macie wsparcie w rodzinie, środowisku czy może wręcz przeciwnie?

Gość gość
My niedlugo będziemy się starać o orzeczenie o niepelnosprawności. Autyzm. Rodzina wspiera, przyjaciele i znajomi także. Czasami gdy smyk mi fiksuje na ulicy obcy ludzie sami pytają czy to autyzm. A potem dowiaduję się że ich dziecko, wnuk, bratanek itp. też na to cierpi. To przerażające jak dużo jest dzieci z tym zaburzeniem.

Gość gość
Jestem mamą chorego dziecka, które ma orzeczenie o niepełnosprawności. U nas tego nie widać - dziecko ma chorobę genetyczną i związaną z nią poważną wadę serca (skorygowaną) - z tego względu otoczenie traktuje nas normalnie. Usłyszałam nawet niedawno, że mamy wielkie szczęście mając zdrowe dziecko. Tak wygląda, ale przeszliśmy horror, żeby dotrzeć do tego stanu, jaki jest teraz. Mamy wsparcie w rodzinie. Teraz walczymy, żeby dziecko rozwijało się jak najlepiej. Żyjemy normalnie.

Gość gość
ja mam dziecko z autyzmem i niestety na wsparcie i zrozumienie nie mogę liczyć :( ludzie na ulicy zwracają mi uwagę, że mam niewychowane dziecko, wypraszają nas z poradni, problemy w szkole itd....