Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kupujecie swoim dzieciom jedzonko typu chipsy, batony, hamburgery, frytki ?

Polecane posty

Gość gość
nie dziwisz? uzasadnij...

Gość gość
pokąsała bo lubi i polazła bo nic więcej do dodania nie ma... Moje dziecko je również zupy sosy kopytka pierogi gołąbki kasze przeróżne naleśniki ryby mięso sery jogurty a nade wszystko uwielbia ziemniaki więc robie je na tysiące sposobów! Zazdrościsz figury modelki? Ja akurat modelek nie trawię i wolę jak człowiek ma tłuszcz pod skórą! Tkanka tłuszczowa to ubezpieczenie na wypadek choroby! Moje dziecko jest bezbronne! NIE ma się z czego cieszyć i słaby powód do zazdrości!

Gość gość
gość dziś "nie dziwisz? uzasadnij..." Wpisz w wyszukiwarce internetowej hasło - piramida zdrowego żywienia. (np. na stronie Instytutu żywności i żywienia) Tam ujęte są kategorie produktów niezbędnych dla utrzymania zdrowia.

Gość gość
Dziewczyny nie smazcie bez tluszczu- to wcale nie jest zdrowe. Nie wiem jak na ceramicznych patelniach ale chybs tez nie. Wybierzcie lepiej wartosciowy olej- bron Boze oliwe z oliwek. Olej kokosowy jest bardzo dobry. Ja wiem, ze nie zawsze ten olej w domu sie ma ale chyba nawet odrobina rzepakowego jest lelsza niz bez. Maslo klarowane tez sie nadaje do smazenia. A teraz odpoeiem na temat. Na razie jemy zdrowo bo corka ma rok ale juz sie boje co bedzie pozniej bo sami zdrowo sie nie odzywiamy. Fast foody jemy co prawda rzadko, veget i innych fixow nie uzywamy, ale jednak wiekszosc smazone, solone, pieczywo biale (nie przelkne ciemnego), slodycze tez dosc czssto. Staram sie to zmienic zeby corce nawykowzlych nie utrwalic...

Gość gość
A piramida zlat 70....

Gość gość
gość dziś I własnie o to chodzi, żeby dieta była różnorodna i składała się z wartościowych a nie pustych produktów. A takie gadanie, że dziecko nie ma dzieciństwa, bo cukierków nie je - tak mówią babcie, co to żyły w czasach, kiedy funkcjonowało hasło, że cukier krzepi, a słodycze nie zawierały tyle chemii, co teraz. Ludzie, ja mam trochę ponad 30 lat i pamiętam, że jeszcze z 15 lat temu, to biały chleb był zupełnie inny. A jogurty nie były barwione robalami (Patrz: koszenila). O wędlinach już nie wspominając...

Gość gość
gość dziś "A piramida zlat 70...." A gdzie znaleźć takie cudo - sama jestem ciekawa. Ale w latach 70 -tych to nawet wieprzowina była zdrowa. Teraz tak hodują prosiaki, że nawet sam boczek ma inne wymiary. (cieniutki taki, a kiedyś boczek to był boczek ;-)