Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy gdy poczuje sie ruchy dziecka to czy bedzie sie czulo codziennie?

Polecane posty

Gość gość

czy może tak być ze np. przez kilka dni wogole nie będą wyczuwalne????wieczorami tez nie. mam tak ze jestem w 23 tc ruchy czuje od jakiś 3 tyg. a od 4 dni moje dziecko nic a nic się nie rusza. ja czuje się dobrze, martwię się :(

Gość gość
Jesli do tej pory czułaś ruchy regularnie to ja na twoim miejscu pojechała na IP.... Ja nieregularnie czułam na początku tj ok 17 tc a po 20 to.juz codziennie... Moze dzieciaczek sie tak ułożył ze nie czujesz ruchów ale lepiej to sprawdzić....

Gość gość
Ja ruchy w pierwszej ciąży poczułam w 18 tc i nie były codziennie, ale po 20 tc czułam już raczej regularnie. Teraz jestem w 20 tc kolejnej, pierwsze ruchy poczułam w 17 tc i też nie były codziennie, ale od ponad tygodnia czuję ruchy codziennie. Maluch uaktywnia się zazwyczaj wtedy gdy ja jestem w spoczynku (siedzę albo leżę). Skoro jesteś w 23 tc i od 3 dni nie czujesz ruchów powinnaś to zbadać.Być może dziecko ułożyło się jakoś inaczej i to dlatego, ale lepiej dmuchać na zimne. Ja bym to sprawdziła.

Gość gość
Również radzę Ci dla spokoju sprawdzić

Dziwczyny dobrze piszą, ale zanim wpadniesz w panikę postaraj sie wypic coś bardzo słodkiego. POłoż się na boku i postaraj się sprowokowac maluszka do ruchu. Jak się nie poruszy to ip i pilne usg.

Gość gość
albo zjedz lody, bedzie uciekac od zimnego zoladka:) ale idz sprawdzic na pewno.

Gość gość
Ucieknie od zimnego żołądka . Naprawdę ?

Gość gość
Autorko co u was?

Gość gość
Na początku nie trzeba czuć regularnie. Ja zaczęłam czuć w ok 18 tc, w 19 pojechałam spanikowana do sojego prowadzącego (po rozmowie z położną z jego gabinetu), bo" nie czuję ruchów". Było ok, a wyraźne, regularne ruchy zaczęłam czuć od 23 (?) tc. Później ruchy czuję się wyraźnie, bez wsłuchiwania się, a z czasem są one nawet niemal bolesne. Ale skoro 3 tygodnie czułaś, to ja bym sprawdziła.