Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

menu 3 latka

Polecane posty

Gość gość

hej ,podajcie proszę co dziś np zjadły Wasze 3 latki ? Moja 8 - rano jogurt pitny + kawałek bułki , 10 - banan, 15-30 2 ziemniaki mały kawałke mięsa pół pomidora i kawałek ogórka zielonego , 17-30 gruszka , 19-30 serek homogenizowany. w między czasie milky way i klika herbatników + woda cały dzień , czy to nie za dużo ??

Gość gośćmimuska
Za dużo? Nie sadze, mój żarłok tez dużo je. Śniadanie o 7.30 1 jajko ze szpinakiem plus kanapka z pomidorem, szklanka soku. O 10 dwie śliwki i mandarynke. O 13 miseczką krupniku, o 15 drugie danie - dziś 1 pulpet zapiekany z kasza gryczana i sosem pomidorowym plus duża porcja surówki z selera. O 18 na podwieczorek ulubiony przysmak jogurt grecki z orzechami włoskimi, gorzka czekolada i miodem. Myślałam ze kolacji juz nie będzie chciał ale o 20 mówi ze głodny i zjadł omleta z dwóch jajek z dżemem śliwkowym, popil kawa inka. W ciagu dnia do picia woda i herbata. Dużo je ale nie wyglada, wszystko spala :D

Gość gość
tragicznie ja odzywiasz za dużo cukru! jogurt pitny, serek homo...pewnie gotowiec ze sklepu a to sam cukier, ba ... nawet nie cukier tylko szkodliwy syrop glukozowo-fruktozowy, barwniki i sztuczne zagęszczacze. Herbatniki, czekolada znów cukier. Ogórka z pomidorem sie nie łączy bo ogórek zabija witaminę C w pomidorze. Śniadanie i kolacja to puste kalorie. Dlaczego nie zrobisz jej normalnej kanapki? jajecznicy? sałatki?

Gość gość
mamusia z 20:59 za to ma idealny jadłospis, proponuję autorko abyś brała przykład.

Gość gość
Za dużo? Nie sadze, mój żarłok tez dużo je. Śniadanie o 7.30 1 jajko ze szpinakiem plus kanapka z pomidorem, szklanka soku. O 10 dwie śliwki i mandarynke. O 13 miseczką krupniku, o 15 drugie danie - dziś 1 pulpet zapiekany z kasza gryczana i sosem pomidorowym plus duża porcja surówki z selera. O 18 na podwieczorek ulubiony przysmak jogurt grecki z orzechami włoskimi, gorzka czekolada i miodem. Myślałam ze kolacji juz nie będzie chciał ale o 20 mówi ze głodny i zjadł omleta z dwóch jajek z dżemem śliwkowym, popil kawa inka. W ciagu dnia do picia woda i herbata. Dużo je ale nie wyglada, wszystko spala x dużo ale samo zdrowie tu nie ma pustych kalorii tylko witaminy.

Gość gość
Moja o 8 pączka i soczek Koło 11 arbuz Obiad kolo 15 był to zjadła 2 kotlety sojowe,ziemniaka i trochę buraczków W międzyczasie aż całą jedna truskawke haha I teraz je kanapeczke z żoltym sekiem

Gość gość
nie zje jajecznicy ...i kanapki z szynką, jedynie z masłem .

Gość gość
słodyczy nie dajecie ?

Gość gość
Ja daje słodycze ,najczęściej Kinder Bueno ,serki Monte ,popcorn w czekoladzie

Gość gośćmimuska
Oczywiscie ze dajemy, przecież masz w menu owoce, czekoladę i miód, dżem. Dzisiaj duzo słodkiego mi sie wydaje, w tyg nie jada słodkich kolacji ale dzisiaj tak miał ochotę na omleta, ze nie mogłam odmówić :D słodyczy takich lipnych nie jada oprócz tej gorzkiej czekolady i lodów, które latem mógłby jeść wiadrami :D

Gość gość
Bulke zamień na ciemne pieczywo, zamiast serka jogurt naturalny i zrezygnuj z tych słodyczy :-o

Gość gośćmimuska
Slosyczy takich kupnych miało byc :)

Gość gość
nie mam weny na takie urozmaicone jadłospisy, to jest najgrosze ...

Gość gość
9.30 Pol parowki i troche chleba 12 Rosol z makaronem, ziemniaki z kapusta 16.30 mieso od obiadu 19 kilja pomidorkow, 2 paski papryki, bialko haja, plaster ser zoltego, kakao W miedzyczasie duzo slodyczy

Gość gość
21:18 Chyba nienawidzisz swojego dziecka skoro karmisz je ciemnym chlebem , jogurtami naturalnymi i nie dajesz słodyczy.LOL

Gość gość
jajecznica ze szczypiorkiem z 2 jaj kromka razowego, pol jablka, rosol z makaronem, udko z kurczaka ziemniaki i surowka z pekinskiej, misia lubisia, 2 parowki z keczupem i kromka razowego

Gość gość
Dużo? Mój na śniadanie pół bułki z masłem i dwa ogórki kiszone, na drugie- 2-3 plasterki szynki i kawałek bułki, na obiad- rosół, z mięsem, makaronem i marchewką- ok. szklanki, a później jeszcze duży naleśnik z dżemem, chrupki kukurydziane, trochę miodu wyjadał, orzechów i rodzynek, kubek mleka do kolacji...

Gość gość
Moje dziecko nie je miesa wiec staram się podawac jak najwięcej owocow np. maliny,gruszki,truskawki,brzoskwinie. Z warzyw tylko bób zje i kalafiora.

Gość gość
Od pon do pt mój synek ma zdrowe odżywianie w przedszkolu. Popołudniami dojada z nami obiad (w mniemaniu ekoterrorystek raczej nie zdrowe, smażone kotlety, makaron itp.), ok 18 dostaje owoc, często mus owocowy (super rzecz na dwór) lub jogurt ew. serek. Na noc wypija całą butelkę mleka z manna (oczywiście myje zęby).

Gość gość
Tak nie kocham dziecka, bo dbam o jego zdrowe nawyki żywieniowe i nie karmię syfem <3