Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

relacje z ojczymem

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam ogromny problem, ponieważ mój mąż nie potrafi dogadać się z moim 8 letnim synem z poprzedniego związku. Z mężem jestem od czterech lat, a po ślubie od dwóch i wtedy wszystko się zmieniło, przed ślubem mąż bardzo dobrze dogadywała się z moim synem, a po ślubie ich relacje diametralnie się zmieniły. Mąż całą odpowiedzialność za wychowanie syna zrzucił na mnie, to ja odprowadzam dziecko do szkoły, ja wożę syna na zajęcia pozalekcyjne, chodzę na wywiadówki, organizuje czas wolny, bardzo dużo rozmawiam z synem, ponieważ mój mąż ma z tym problem. Mój syn jest bardzo inteligentnym chłopcem, dobrze się uczy i nie mam z nim kłopotów wychowawczych, podczas naszych wspólnych rozmów mówi mi że nie lubi mojego męża ponieważ on nie spędza z nim ani chwili wolnego czasu, mało tego przestał z nim rozmawiać oprócz zdawkowego cześć po powrocie z pracy. Doszło do tego że kiedy pracuję w weekend lub na nocną zmianę odwożę syna do swoich rodziców ponieważ nie chce zostać w domu z moim mężem. Oczywiści taki obrót sprawy bardzo odpowiada mojemu mężowi i nawet nie próbuje zachęcić syna do pozostania w domu. Problem w naszej rodzinie zauważają moi najbliżsi tj. rodzice, siostra a nawet mój brat podczas ostatniej wizyty zdążył to zauważyć pomimo tego, że widujemy się dość rzadko ponieważ mieszka za granicą. Przeprowadziłam z mężem mnóstwo rozmów na ten temat, za każdym razem obiecywał że się zmieni, że będzie się starł. Przez kilka dni po naszej rozmowie mąż próbował dogadać się z synem, niestety jego zapał kończył się najdalej po tygodniu. W chwili obecnej myślę już tylko o rozrodzie, nie wiem czy jest jeszcze jakakolwiek szansa na uratowanie naszej rodziny, ale czy to nie za wielkie słowo rodzina? mam wrażenie że już od jakiegoś czasu przestaliśmy nią być. Co zrobić w takiej sytuacji?

Gość gość
Dziwne, zwłaszcza że mieli dobrą relacje przed Waszym ślubem. O rozwodzie to chyba by była zbyt pochopna decyzja. Spróbuj wyciągnąć z męża o co naprawdę chodzi