Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to prawda że w necie nikt nie jest anonimowy ?

Polecane posty

Gość gość

Na każdej stronie ... nawet jeśli danych nie podaje ?

Gość gość
polianna chyba masz racje...skąd to wiesz?

Gość gość
to zalezy. rzeczywiscie mozna dojsc kogos po ip, tyle ze zwykly smiertelnik nie ma raczej dostepu do takich danych. Policja moze wystapic do administratora sieci czy serwera o udostepnienie logow, ale nikt nie bedzie sobie tym d**y zawracal w blachych sprawach- policji brak czasu, wiedzy i srodkow. Dwa to te dane zgodnie z prawem musza byc przechowywane tylko przez jakis czas, wydaje mi sie ze 2 lata ale glowy za to nie dam. po drugie jest cos takiego jak siec Tor, ktora zapewnia prawie doskonala anonimowosc - wysledzenie uzytkownikow tora wymaga bardzo duzych nakladow srodkow. Swego czasu pedofile pisali na polskim onionforum, nie wiem czy policji udalo sie to rozbic i ich namierzyc. po trzecie to wiekszosc uzytkownikow tego forum zostala namierzona nie dzieki hakerskim sztuczkom a tylko i wylacznie ich glupocie: ktos wrzucil swoje zdjecie, inny podal email z ktorego korzystal na innym forum, gdzie pochwalil sie fejsbukiem itp itd.

Gość gość
Nikt nie jest anonimowy dla organow scigania. Wierz mi, ze jak serio, ale to serio chca, to cie znajda i to predziutko.