Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aspirującapoliglotka

umiem bardzo dobrze angielski jaki by tu jezyk sie uczyc teraz?

Polecane posty

Gość aspirującapoliglotka

nie lubie niemieckiego i ciezko mi przychodzil ale to bylo dawno, bardzo mysle nad szwedzkim, hiszpanski jest latwy ale sensu nie ma sie go zbytnio uczyc, francuski troche czarna magia mi sie wydaje :( ale bardzo bym chciala, jeszcze myslalam nad totalnym odlotem i mandarynskim albo koreanskim ktory niejako jest (naj?) latwiejszym z azjatyckich

Gość gośćula
hiszpański nie jest do końca tak łatwy jak mówią ,chyba że ktoś ma wyjątkowy talent do jezyków obcych. Ja postawiłam na hiszpański bo od niemieckiego az mnie zęby bolały ,poza tym może kiedys przeprowadzę sie do Ameryki Południowej. A moze czeski ? rosyjski ( wiem ze jest zapotrzebowanie,ale kursów brak) ,norweski ,duński ,włoski ( ten jest ponoć najłatwiejszy) Francuski piękny i dostojny ,lecz chyba niełatwy

Gość gośćula
i dlaczego sadzisz że bez sensu uczyć sie hiszpańskiego ? w całej ameryce południowej sie dogadasz ,nawet tam gdzie jest urzędowy portugalski ,jezyk tzw kontynentalny.

Gość gość
Polskiego, zdecydowanie polskiego, bo po pytaniu widać, że masz spore braki.

Gość gość
Do poliglotow jakie macie sposoby na nauke jezyka? Mieszkam i pracuje w anglii mam kontak z tubylcami sprawdzilem kiedys zasob slownictwa po angielsku na jakiejs stronie znam ponad 5 tys slow komunikuje sie bez wiekszych priblemow w cztery oczy telefon podrywam tez angielki w pubach z ninajgorszymi efektami ale caly czas brakuje tej plynnosci :/ frustrujace to jest czytam ksiazki po angielsku slucham radia ogladam filmy nue wiem czy kiedys bede mowic perfekt...

Gość gość
naucz się polskiego najpierw :D

Gość gośćula
ja chodzę na kurs ,uczę sie w domu i wchodzę na hiszpańskie stony internetowe , poznałam też kilka osób z ameryki południowej i sobie często gadamy na skype ,jak coś mówię zle to mnie poprawiają. Angielskiego np nauczyłam się perfect pracując z obcokrajowcami,a nie gdzieś na studiach czy kursach. Oczywiscie porobiłam certyfikaty ,ale nie ma to jak stały kontakt z ludzmi mówiącymi w danym jezyku. U mnie syn też uczy się w szkole hiszpańskiego więc dużo gadamy po hiszpańsku

Gość gość
a mi się podoba język niemiecki nauka juz w szkole szła mi bez problemów, ale na maturze zdecydowałam się zdawać angielski, a teraz zapisałam się na kurs języka niemieckiego tutaj - http://www.warszawa.oei.org.pl/ trochę bo praca, wymaga, a trochę dla siebie samej, fajnie jest!

Gość Tiska

no ja się zaczełam statnio uczyć włoskiego. chodzę do Pi School w Warszawie i mi się to bardzo podoba! jest super szkoła, niewielkie grupy i bardzo pomocni lektorzy! warto