Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co na wypadające włosy?

Polecane posty

Gość gość

Czy to normalne że po czesaniu wyciągm ze szczotki kłak o szerokości mniej więcej centrmetra (jak się zbije w kulkę)? wydaje mi się że to za dużo. co mam robić? jem dobrze, dbam o siebie, nie choruję. jakich kosmetyków używać? tylko proszę bez bubli

Gość Adiha
lekarz a konkretnie - trycholog - i to szybko bo potem będzie za późno :o

Gość gość
myslisz ze az tak zle? nie uzywam zadnych spejalnych kosmetyków do wypadających włosów, zwykły szampon nivea

Gość gość
Zależy ile to jest włosów na sztuki, nawet ok. 100 dziennie to jest norma. A Nivea nic z właściwą pielęgnacją nie ma, poczytaj blog Anwen np. ;)

Gość gość
właśnie widziałam niedawno u blogerek informacje o balsamie przeciw wypadaniu włosów seboradin.. blogerki pisały że włosy wypadają mniej i że są nawilżone.. chyba spróbuję bo nie widziałam złych opinii na temat tego balsamu.. ktoś jeszcze próbował? albo może polecić coś na wypadające włosy?

Gość gość
dieta wazna, kup witaminy i bierz regularnie, ale poczytaj również o maseczkach z olejkiem rycynowym, olejek rycynowy to cud dla włosów :P

Gość ololololo
o nie próbowałam kiedyś olejku rycynowego i to jak pokleił mi włosy to nie mieści się w głowie, nie mogłam tego zmyć, myślę że znacznie więcej szkód wyrządziło mi szorowanie skóry głowy slsami niż noc z olejkiem rycynowym!!! ten seboradin balsam co wyżerj autorka pisała dobry, spowalnia wypadanie i skład ma spoko, więc można wypróbować. no i zgadzam się że dieta.

Gość gość
do olejku rycynowego dodaje się odrobinę odżywki do włosów ,wtedy lepiej się zmywa.

Gość ololololo
proporcje jakies?

Gość gość
ja używałam takiego szamponu dermena i zdecydowanie mniej włosów znajduję w odpływie, więc jest lepiej, dodatkowo chodzę czasami na maski do zakładu http://fryzjeranna.com.pl i tam też robię regeneracje włosów. Jakoś trzeba się ratować. Ja mam dużo włosów, ale bardzo cienkie, bo zniszczyłam prostowaniem.

Gość gość
dobra dieta a do tego olejowanie i problem z głowy. używam akurat oleju lnianego z oleofarm, bo mi się sprawdza. włosy są mocne, nie wypadają i się świetnie układają.

warto wypróbować zabieg mezoterapii igłowej. odżywia skórę i pobudza komórki do prawidłowego funkcjonowania. najlepsze efekty przynosi mezoterapia osoczem bogatopłytkowym