Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ginekolog nie zobaczyl mojej ciazy

Polecane posty

Gość gość

bylam u gin.w poniedzialek tydz. temu poniewaz tabletki anty ktore mi zapisal TEENIA krwawilam przez caly okres brania tz 17 dni je bralam. w pon jak u niego bylam kazal mi je odstawix bo stwierdzil ze zle reaguja na moj organizm... ok po 2 dniach odstawienia leku dostalam silna miesiaczke lalo sie ze mnie jak z kranu poszlam do szpitala okazalo sie ze jestem w trakcie ronienia... jestem zalamana... ze nie zobaczyl nic robiac mi badania.. czy przez ta antykoncepcje moglo dosc do poronienia??

Gość gość
chyba nikt tu mi nie pomoze ;(

Gość gość
nie, tabletki antykoncepcyjne tak nie działają - gdyby można było nimi wywołać poronienie to to byłby złołoty interes.

Gość Anna2607
To moglo byc powodem, bo jak sama wiesz przyjmowanie lekow w czasie ciazy bez konsultacji z lekarzem moze zaszkodzic dziecko. Przeciez zwykle leki moja to spowodowac np. Srodki przeczyszczajace ktore wywołują skurcze. Bardzo mi przykro I powinnas koniecznie zrobic cos z tym nie wykwalifikowanym lekarzem ! On zasluguje na kare! Jak się ktos na czyms nie zna to niech tego nie zabiera sie do tego.

Gość gość
dzieki. czytalan na ulotce od tych tabletek ze gdy jest sie w ciazy to od razu powinno sie je odstawic.. jestem taka zla na siebie... zabilam swoje dziecko :( nie moge sobie z tym poradzic...

Gość gość
a moglo by byc tak pieknie... nawet nie wiem ktory tydzien to byl... dowiem sie dopiero Za 2 tyg.po wynikach.. w zyciu nie pojde do tego ginekologa. :( :(

Gość gość
ale to nie jego wina, płód mógłbyc uszkodzony i w tak wczesnym tygodniu ze nie było go widac, tabletki pewnie uszkodził płód stad poronienie

Gość gość
ale co Ty masz do tego ginekologa? to nie jego wina! po pierwsze tabl anty nie wywołują poronienia po 2 ciąża jak jest malenka ma prawo nie zauwazyć. trzeba było myśleć, a nie na gin zwalac

Gość gość
Podstawowe pytanie, czy lekarz przepisując ci tabletki badał Cię?

Gość gość
Wychodzi na to, że lekarz nie badając cię przepisał ci te tabletki, co zdarza się często, bo lekarz albo eksperymentuje z tabletkami, czyli zapisuje np. takie i po czasie sprawdza jak pacjentka się czuje, albo przepisuje bez badania już sprawdzone tabsy. No więc jak miał wiedzieć że jesteś w ciąży? Rentgena w oczach raczej nie miał.

Gość gość
no alez oczywiscie ze mnie badal dodam ze stwierdzil ze mam chore jajniki i przed lekami anty bralam je a pozniej gdy dostalam okres wzielam anty. mowilam mu ze bola mnie piersi i ze sikam co chwile. robilam test ciazowy i wyszedl negatywnie.

Gość gość
no alez oczywiscie ze mnie badal dodam ze stwierdzil ze mam chore jajniki i przed lekami anty bralam je a pozniej gdy dostalam okres wzielam anty. mowilam mu ze bola mnie piersi i ze sikam co chwile. robilam test ciazowy i wyszedl negatywnie.

Gość Anna2607
Nie zabilas swojego dziecka I nie obwiniaj siebie. Lekarz ma obowiazek dokladnie cie przebadac szczegolnie jesli tabletki sa zmieniane lub dopiero zaczynasz je brac. Poronienie moze sie zdarzyc z roznych powodow I to nie jest twoja wina. Zabilabys dziecko gdybys swiadomie poddala sie aborcji lub probowala zaszkodzic mu w jakis sposob bedac w ciazy o ktorej jestes swiadoma. Do wszystkich dziewczyn - jesli zaczynacie brac tabletki lub zmieniacie je naprawde pomyslcie o dodatkowej metodzie jaka jest prezerwatywa dopoki nie bedziecie w 100 % pewne ze tabletki działają tak jak powinny.

Gość gość
ja podczas brania tych anty rownierz zabezpieczylismy sie prezerwatywa. wydaje mi sie ze w ciaze zaszlam przed braniem anty. bo byl stosunek przerywany...