Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

okropne kompleksy

Polecane posty

Gość gość

Czesc, mam 14 lat, jestem na wozku. Mam okropne kompleksy, czesto miewam mysli samobojcze... Na nogach mam okropne blizny pooperacyjne- dlugie na jakies 20cm, szerokie na 3, glebokie. Wszedzie mam pelno pieprzykow, wielkich i obrzydliwych. Mam gruby brzuch, chociaz nie jem nic i waze 30kg... Moja twarz jest okropna. Nigdy nie widzialam nikogo z wiekszym nosem niz moj. Z przodu wyglada jak ziemniak, a z profilu jest gigantycznie dlugi i krzywy. Wystaje mi broda tak, ze moglabym tam stawiac szklanke.... Mam male, cienkie usta, w sumie w ogole nie mam warg. Kiedy sie usmiecham nie widac mi zebow i moze lepiej, bo zeby mam krzywe....Wyroslo mi tez kilka dodatkowych, nie wiem czemu. Mam wysokie czolo i okropny tradzik... Mialam piekne, dlugie wlosy, ale stwierdzilam, ze swietnym pomyslem bedzie sciecie ich baaardzo krotko. Teraz zaluje, sa tragiczne...Pomocy, cokolwiek, bo niedlugo sobie nie dam rady ze soba, z obelgami innych...

Gość gość
jesteś w wieku, w którym jesteś nadmiernie krytyczna wobec siebie... napisze tak: ostatnio jechałam autobusem i na przystanku "wsiadła" dziewczyna na wózeczku, patrzyłam na nią z podziwem, była pewna siebie nie wstydziła się siebie miała ognistoczerwone włosy, ubrana była na czarno...widziałam ją tydzień temu a cały czas ją pamiętam bo była taka inna, pozytywna, pewna siebie, nie wzbudzała litości ale emanowała pewnością siebie i kobiecością wysiadła przy Akademii Rolniczej....studentka ty też możesz być taka, tylko musisz w siebie uwierzyć i dostrzec że też masz zalety usta można podkreślić błyszczykiem, konturówką, włosy odrosną a nos może wcale nie jest taki zły jak ci się wydaje blizny na nogach z czasem zbledną, są na to maści uwierz w siebie

Gość gość
szkoda że nie mam fotki tej dziewczyny, bo to naprawdę była fajna laska i myślałam sobie że ma niezłą osobowość że nie czuje się inna czy gorsza, podziwiałam ją cały czas mam przed oczami widok tych czerwonych włosów :-) ona nie próbowała zniknąć, zlać się z tłem i ukryć ale być widoczna

Gość gość
O włosy się nie martw,odrosną! :-) Ja też ostatnio obcięłam i żałuję,ale za parę miesięcy znowu wrócą do wcześniejszego wyglądu. Cóż...nie ma ludzi idealnych. Nie wiem,czy to Ci pomoże,ale chciałabym polecić Ci kanał AniołNaResorach na YouTube.Zobacz filmiki Bogusi,jak radzi sobie z życiem codziennym...Pomimo trudności ma chłopaka i planuje ślub :-) W szczególności polecam Ci film o akceptacji siebie: http://www.youtube.com/watch?v=82cAqZe72WE Nie należy też zbyt często patrzeć w lustro,ponieważ kompleksy rosną w oczach! Jak każde człowiek jesteś wartościowa i piękna,musisz tylko w to uwierzyć! :-) Jeśli nie lubisz swojego wyglądu,postaraj się skupić na innych aspektach i pamiętaj: CAŁY CZAS DO PRZODU! POZDROWIENIA!