Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem uwięziona w holandii

Polecane posty

Gość gość

No więc rodzice sa po rozwodzie. Mamie totalnie odbiło, zaczęła popijać wujek namówił ją na wyjazd do holandii. Z tym, że tata niezbyt nas chciał i teraz z bratem żyjemy tutaj. Z tym, że ja nie chce i nigdy z wyjazdem się nie pogodziłam. Brdzo bym chciała wrocić na studia do Polski, ale mama wymusza na mnie, żebym tu została. Ona głęboko wierzy, że zostane prezydentem. Jednak ja wiem, że z moim akcentem i pochodzeniem mam 80% szans na czyszczenie kibelków. CIężko mi się uczy w ich języki, właściwie od 4 lat siedze tylko w domu, jak wychodzę to do szkoły. Mama mnie szantażuje, że jak pojade do Polski to nie mam co się do niej odzywać. Ojciec mnie bombarduje telefonami bym tam została (póki tu jestem on ma zero obowiążków co do dzieci). A ja chce wrócić uczyć sie do Polski i tam mieszkać. Jets mi tutaj niedobrze, życie na emigracji nie jest dla wszystkich. Już nie wiem co robić, często myślę sobie po prostu, że rzuce sie z mostu, może wtedy zrozumieją, że na siłe mnie nie uszcześliwią. Jeszcze moja mamuśka, która jest dyktatorem na równi ze Stalinem. Jak mi si enie podoba, to podejdzie i bedzie walić po ryju póki sie nie uśmiechne.

Gość gość
Jeżeli masz dowód osobisty, to reszta sprowadza się do pieniędzy. Zbierz pieniądze na bilet - najlepiej na busa bo jest tańszy niż samolot - i wracaj do Polski.

Gość gość
sęk w tym, że babcia nie żyje a tata mnie nie weźmie. Z chęcią bym wróciła, ale jak tam życ? Czy za prace sie utrzymam?

Gość gość
jesteś niepełnoletnia ? napisz list do Rzecznika Praw Dziecka