Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o siłowni we własnym domu?

Polecane posty

Gość gość

Korzystałybyście? Mój facet nalega aby poświęcić cały pokój na siłownię. Zarówno on jak i ja chodzimy na siłownie i płacimy karnety.

Gość szyyszkaa
czemu nie, moi rodzice mają w piwnicy jedno pomieszczenie zagospadarowane w tym kierunku - do siłowni to jeszcze mu troche brakuje bo jest tam tylko kilka sprzętów w postaci rowerka, orbitreka stepera i jeszcze 2 zmyślnych, których nazw nie znam, ale spisuje się dobrze :) Kiedyś jak rodzice wymieniali szafę to wyjęliśmy z niej 2 duże lustra i powiesiliśmy na ścianie.

Gość Jurek68
Też chcę coś takiego zorbić, ale żonę musze przekonać :)

Gość FlisakZKPN
Ten pomysł chodzi mi już długo po głowie. Jednak nadal nie wiem jak się za to zabrać. Co powinno być w takiej domowej siłowni? Co jest takim must have?

Gość Gryzoń007
Ja uważam, że to co powinno być to: Bieżnia , rower , orbitrek, wioślarz, a dla siły atlas albo brama. W zależności ile masz kasy, to wybierasz co chcesz. Jeśli chcesz iść na siłę to jakaś ławka ze sztangą.

Gość gość
Gryzoń to idiota. Nawymieniał sprzętu za 50000zł albo i więcej a wystarczy ławeczka i ciężary za 1000zł

Gość Gryzoń007
~~gość Sam jesteś idiota, pokaż mi Kobietę, która będzie wyciskała na ławeczce? Wiem są takie, ale patrze przez pryzmat mojej żony. weź ta swoja ławeczkę i walnij w nią głową, ale tak mocno mocno... potem coś pisz

Gość FlisakZKPN
popieram Gryzonia. nie każdy jest kulturystą, a siłownia to też strefa kadio. Za duzo koksu za malo rozsądku "gościu". Nie uważam, że nawymieniał za dużo sprzętu. w końcu napisał, że zależy kto ile ma kasy i na czym mu zależy. oprócz ławki, która byłaby typowo pode mnie chciałbym wrzucić coś kardio dla innych domowników i dla mnie na rozgrzewkę Gryzoń rozglądałeś się już za jakimiś konkretnymi sprzętami?

Gość Gryzoń007
Flisak, powiem Ci tak, jest tego cała masa. Zależy czy chcesz odwalić to na sztukę, czy coś dobrego dla siebie. Poszperałem troszkę w necie i z tego co najczęściej ludzie (solidnego) polecają to Finnlo albo tańszy Hammer. Muszę bliżej się temu przyjrzeć. Na zdjęciach wyglądają solidnie, ale nie lubię kupować w ciemno. Widzę, że w Warszawie jest salon więc pojadę tam, może nawet jutro. A Ty Flisak skąd klikasz?

Gość FlisakZKPN
Gryzoń007 - ja jestem z małej wsi koło Kutna. Daleko trochę mam do Wawy, ale... widzę, że mają punk w Łodzi, a to już prawie koło mnie... ciekawe co powiedzą TObie w Wawie a mi w łodzi hehehe ;)

Gość srednio cwicze
mam w domu laweczke,gryfy i okolo 100 kg obciazenia,hantle tak samo,cwiczylem ponad rok a teraz zero zapalu do cwiczen i 3 miesiace siedze na d***e i wszystko spadlo

Gość Gryzoń007
;)

Gość FlisakZKPN
srednio cwicze----, a moze miałes wlasnie za monotonne cwiczenia? tylko machanie sztanga to nie jest jakos bardzo ciekawe :/

Gość srednio cwicze
ale jak sie woli wódke i imprezy prawie co weekend to tak jest :-)

Gość srednio cwicze
cwiczylem wszystkie partie ciala i rozne cwiczenia do tego spliem,ale wódka swoje robi :-)

Gość srednio cwicze
ale jak sie woli wódke i imprezy prawie co weekend to tak jest :-)

Gość Gryzoń007
No wódka nie przynosi nic dobrego do ćwiczeń. A nie myślałeś, żeby zacząć na nowo od kardio, a potem znów siłowe? Ponoć nie jest tak trudno wrócić do formy, mięśnie sa już rozciągnięte itd...

Gość srednio cwicze
zauwazylem,ze wrocic do cwiczen i odbudowac to co spadlo to zaden problem bo juz kiedyś to przerabialem i miesnie szybciej rosna ale teraz to mam calkiem dosc,poniewaz czesto spozywam wódke,prawiw co weekend i to bez sensu

Gość Gryzoń007
To może najpierw zacząć od "problemu" wódki, o ile widzisz w tym problem..? Mam wrażenie, że trochę tak, skoro wychodzi na to, że Ci przeszkadza... Hmmm nie jestem ekspertem i rządzić Ci nie chcę też

Gość srednio cwicze
mam za dużo kolegów "alkoholikow" tzn lubiacych wypic a mnie latwo skusic jak mam wolne od pracy i tak sie to konczy,od poniedziałku mam zamiar zabrac sie za cwiczenia i zobaczymy,sprzet do cwiczen jest tylko brak checi

Gość Gryzoń007
Trzymam za słowo ;-)

Gość srednio cwicze
ok dzieki :-)

Gość srednio cwicze
dzisiaj tez mnie wyciagano na % ale odpuscilem sobie ,moze nawet jutro odbede leciutki trening

Gość srednio cwicze
gryzon cwiczyles kiedys czy masz dopiero zamiar?

Gość Gryzoń007
Ćwiczyłem, ale tak bardziej po swojemu , albo tak co wyczytałem w necie. Jednak teraz zamierzam podejść do sprawy bardziej profesjonalnie. Obędzie się bez trenera osobistego, ale jak już kupię konkretny sprzęt to nie będę miał wyjścia i będę musiał się dokształcić w ćwiczeniach :)

Gość Gryzoń007
Flisak, byłem dziś w salonie Lord4Sport w Warszawie. Obejrzałem sobie i przetestowałem sprzęty. Mają finnlo i hammer-a. Powiem Ci, że dają radę. Koleś doradził mi kilka rzeczy i nie wpychał mi na siłę najdroższego sprzętu (co mnie zaskoczyło, bo doświadczenia ze sklepami mam inne). Ogólnie jestem zadowolony z wizyty. Marka w zasadzie wybrana (Finnlo), ale zastanawiam się nad modelami no i rodzajami sprzętu.

Gość gość
ja mam mini siłownie, i akurat brakuje mi laweczki ale nie mam miejsca, a tak to sztanga, obciazenia, hantle, kettle, gumy, pilka i mozna smigac :)

Gość gość
Siłownia w domu to dobra rzecz, ale nie dla każdego. Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie co własciwie lubisz w siłowni, bo jeśli podoba ci się takąze to, że jest to jakieś wyjście i urozmaicenie to w domu szybko ci sie znudzi.

Gość gość
moj maz nakupowal spzretu, poustawial na strychu, przejsc sie nie da i wcale tam nie chodzi. Ja mam u siebie w pokoju rowerek i pzrynajmniej uzywam

Gość gość
to prawda, ciezko sie zebrac do treningu w domu, ale za to tez sie milo cwiczy np. przy serialu :)