Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dom buduje z jedna, a kocham inna kobiete

Polecane posty

Gość gość

Witam, od razu zaznacza, ze znajduje się w sytuacji beznadziejnej, która postaram się opisać jak najbardziej obiektywnie i krótko. Od kilku lat jestem w nie zalegalizowany związku , dwa lata temu zaczęliśmy budowę domu , bez ślubu. Mój związek jest juz pomprostu rutyna. Trzy miesiące temu zakochalem się w innej kobiecie, na prawdę się zakochalem. Zanim zdazylem się zorientować co się w moim życiu wydarzyło ona stała się dla mnie wszystkim. Tydzień temu moja partnerka odkryła mój romans, powiedziałem o wszystkim mojej ehh kochance, która wcale nią nie jest. Po prostu nie znoszą tego słowa. Moja nowa miłość, nazwijmy ja Maja kiedy dowiedziała się ze jestem w związku itp itd chciała odejść, a ja przestraszylem się, na prawdę się przestraszył em. Na szczęście zostala , ale czuje, ze nie jest juz tak jak wcześniej. Jedyne czego się boje to tylko tego, ze stracie moja Maje, czy ktoś byl w podobnej sytuacji? Mógłby mi cos powiedzieć, poradzić? Chciałbym zaznaczyć, ze kobieta, która poznałem jest dla mnie na prawdę wszystkim, nie mogę jej stracić.

Gość gość
przestań być zas/ranym egoista i dokonaj wyboru, no chyba że nie masz jaj

Gość gość
sprzedac dom podzielc sie kasa na pół i byc z nowa kobieta

Gość gość
nie rozumiem jaki masz problem: masz szczęście, że Twoja wcześniejsza kobieta odkryła twój romans - już nie musisz niczego ukrywać. Kochasz nową kobietę i ona Ciebie, naprawdę, naprawdę? Wszystkie inne rzeczy majątkowe to kwestia umowy, to wszystko.

Gość gość
Przecież ślubu nie masz, więc rozwodu też nie musisz barć. W czym widzisz problem? Odchodzisz i koniec.

Nie zdradzaj! Graj w otwarte karty. Nie panujemy nad uczuciami, ale tez miej swiadomośc ze miłośc a zauroczenie to dwie róznie rzeczy..

Gość gość
No to jakiej cholery jesteś z tą pierwszą i dom budujesz? Skończ to, podziel, weź swoją kasę i idź do drugiej. Tylko się zastanów kiedy będzie kolejna. Umiesz być z jedną osobą, kochać ją i zapewnić poczucie bezpieczeństwa? Czemu ranisz je obie?

Gość gość
dokładnie sprzedajcie dom w miare mozliwosci albo jesli ci na nim nie zalezy to oddaj swojej bylej w koncu w dnia na dzien została zdradzona oszukana i sama i daj jej bidulce spokój

Gość gość
Oszukałeś byłą, więc zadośćuczyń jej zostawiając to co zbudowaliście. No i zwyczajnie zacznij się budować z Mają :) Jakich odpowiedzi oczekujesz? Rozwodu brać przecież nie musisz, wiec w czym rzecz. Jaki masz problem?

Gość gość
zostaw ten dom byłej, bo bezie ci on ją przypominał a walcz o Maje- miłość twojego życia. ja bym tak zrobił. Musisz być szczęśliwy w życiu a najwyraźniej szczęście to Maja. ja mam 26lat, byłem w podobnej sytuacji. byłem z dziewczyną 3 lata i poznałem nową-miłość swojego życia. wybrałem nową znajomość i teraz po 2 latach zrobiłbym to samo, ten wybór sprawił że jestem najszczęsliwszy na świecie

Gość gość
Dlaczego ma zostawiac dom, mawet jak ludzie mają ślub i dzieci, jest podział majątku. Nie graj rycerza, zachowaj się jak facet, dom na pół czy ile tak kto wniósł, odchodzisz i zaczynasz nowy live, przecież to proste. jednak to jest prowo pisane przez kobietą i dlatego tak zawiłe jest niby, faceci nie mają takich dylematów.