Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Temperatura ciała rocznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny pytanie z serii czy któraś tak miała i czy to normalne . Dość często mierzę swojej rocznej córce temperaturę gdyż wydaje mi się dość ciepła zwykle gdy chodzi i się bawi . Wtedy termometr wskazuje 37,8 stopnia czyli po odjęciu pół stopnia aż 37,3 . Gdy mała poleży temperatura systematycznie spada . Natomiast gdy zasypia jest ona normalna w granicach 36.4 a czasem nawet mniej . Czy to jest normalne ? Mała po mieszkaniu przeważnie chodzi ubrana w koszulce z krótkim rękawem i skarpety więc przegrzewana nie jest okna po otwierane temp . maks 20 stopni

Gość gość
Moje dzieci miały często tak podwyższoną temp. Badałam je- nic generalnie im nie było. Niektórzy mówili, ze taka uroda, inni, ze problemy z termoregulacją ale to nic groźnego. W końcu przeleczyliśmy je na pasożyty (mimo iż tradycyjne badania ich nie wykazywały). I nasze problemy z permanentnymi stanami podgorączkowymi się skończyły.

Gość gość
Wracaj na grupę na fb z pytaniem :)

Gość gość
U takiego malucha normalna temperatura sięga do 37.5. Też się tym martwiłam, pytałam lekarza i tak mi powiedział. Później poszperalam w necie i też czytałam że tak jest. Szkoda stresować małą, nie mierz tak często temp.